Hat hónap börtönre ítélték az Atlético Madrid sztárját

Atletico Madrid training session Russia Moscow
MOSCOW, RUSSIA - SEPTEMBER 30 : Diego Costa of Atletico Madrid in action during Atletico Madrid training session ahead of the UEFA Champions League Group D match against Lokomotiv at RZD Arena in Moscow, Russia on September 30, 2019. Sefa Karacan / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Egy madridi bíróság pénteken fél év felfüggesztett börtönre ítélte Diego Costát, az Atlético Madrid spanyol válogatott csatárát adócsalás miatt.

A balhés támadót nem fenyegeti a börtönbe vonulás veszélye, a büntetést ugyanis 600 ezer euró befizetésével "megváltotta", írja a Mundo Deportivo (MD) című katalán lap.

A futballista még 2014-ben próbálta meg kijátszani a spanyol adószabályokat, amikor a Chelsea-hez igazolt. Costa fél évvel a Londonba költözése előtt már a brit fővárosba jelentette be a lakcímét, hogy elkerülje 1,1 millió euró adó befizetését, ami az abban az évben az egyik sportszergyártóval kötött 8 millió euró értékű arculatátviteli (azaz reklám) szerződés után illette volna a spanyol államot.

Diego Costa (középen) majdnem ráfázott az ügyeskedésre Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Sefa Karacan

A MD cikkében leszögezi, hogy Costa, habár sokáig tagadta, hogy vétkes lenne az adócsalási ügyben, időközben már befizette a fenti összeget, és most már "csak" a büntetését kiváltandó kellett további 600 ezer eurót átutalni a madridi kincstárnak.

A Mundo arra is emlékeztet, hogy Diego Costa ugyan hibázott, amikor idő előtt lakcímet váltott, viszont nem titkolt el jövedelmet, vagy éppen nem hozott létre fantomcéget bevételeinek elrejtésére, mint tette azt több sporttársa is a spanyol élvonalban. Diego Costa az adócsalási ügyével mindenesetre olyan sztárokhoz csatlakozott, mint Cristiano Ronaldo, Lionel Messi vagy Xabi Alonso, akiknek mindannyiuknak meggyűlt a baja a spanyol adóhatósággal.