Heti 127 millió forintért kispadozik a világ egyik legjobb focistája

FC Chelsea - FC Arsenal Sports soccer Europe League FINAL
Mintha Mesut Özil nem szerepelne Unai Emery terveiben
Vágólapra másolva!
Csütörtök este az előző szezonban a döntőig menetelő Arsenal hazai pályán 4-0-ra legyőzte a belga Standard Liege csapatát az Európa-liga csoportkör második fordulójában. A találkozó sztárja a 18 éves brazil csatár, Gabriel Martinelli volt, aki két gólt szerzett és egy gólpasszt is adott, de az Arsenal-szurkolók Mesut Özilt is látni szerették volna. Azonban Unai Emery edző már a B-csapatban sem számít a német világbajnokra.

Özil 2018 februárjában – Arséne Wenger elküldése előtt – 2021-ig hosszabbított szerződést az Arsenallal, heti 350 ezer (127 millió forint) fontos fizetésért. Emery kinevezése óta azonban jóindulattal is csak peremembernek nevezhető, ugyanis a baszk edző sokszor a cserék közé sem jelöli.

A német világbajnok a Premier League idei szezonjában hét forduló alatt csak egy meccset játszott az Arsenalban, kétszer kispadozott, négyszer pedig a meccskeretbe sem került be.

A bosnyák Sead Kolasinac kergette ez az Özilre támadó késes banditákat Forrás: seadk6/Instagram

Igaz, a szezon elején azzal magyarázták a távolmaradását, hogy önhibáján kívül belekerült egy londoni bandaháborúba, ezért 24 órás védőőrizet alá helyezték.

A Nottingham Forest elleni Ligakupa-mérkőzésen kezdett – amikor nagyrészt fiatalok kaptak lehetőséget az Arsenalban. Ekkor úgy tűnt, Özil az idei szezonban főleg a kupameccseken juthat szóhoz. A 30 éves karmester azonban keretbe sem került a Standard Liege elleni El-mérkőzésre, Emery pedig a meccs utáni nyilatkozatában arra célzott, hogy Özil nem edz elég keményen.

„Azért hagytam ki a keretből, mert úgy gondolom, mások jobban megérdemlik, hogy a csapat tagjai legyenek.

Mindig azt a csapatot jelölöm ki, amellyel a legnagyobb esélyt érzek a jó eredményre. Pénteken megint lesz edzésünk, ha megfelelően dolgozik, a következő mérkőzésen, vasárnap akár játszhat is. Akkor is azokat jelölöm ki, akik megérdemlik" – mondta a baszk edző a BT Sportsnak, akinek a csapata korántsem szerepel fényesen a Premier League-ben, ezért is luxus Özil jegelése.

Unai Emery már a megérkezése óta pikkel Özilre Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

Az Arsenal hátránya már 9 pont a listavezető Liverpool mögött. A csapat bajnoki szerepléséről mindent elmond, hogy az öt top bajnokság (Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1) csapatai közül az Arsenal ellen lőttek legtöbbször kapura az ellenfelek.

Márpedig ilyen statisztikai mutatóval egész biztosan nem fog a Bajnokok Ligája szereplésért harcolni az észak-londoni csapat, így könnyen lehet, hogy marad a tavalyi recept, és Emery rámegy az Európa-liga trófea megnyerésére, amit a Sevilla edzőjenként már háromszor elhódított.