Társoldalunk:

Szoboszlai Dominik kihagyja a horvátok elleni Eb-selejtezőt

2019.10.06. 22:57

Vasárnap késő este találkoztak a férfi A-válogatott Horvátország és Azerbajdzsán ellen készülő játékosai Telkiben – már akik a kihirdetett keretből megérkeztek. Marco Rossi szövetségi kapitány dolgát ugyanis az utolsó pillanatban is újabb sérülések nehezítik.

A Magyar Labdarúgó Szövetség beszámolójából kiderült, hogy Pátkai Mátéra izomsérülés miatt nem számíthat a szakmai stáb és egy kisebb sérülés miatt Szoboszlai Dominik sem csatlakozik a csapathoz, ahogy Tamás Krisztián sem, de Bese Barnabás játéka is kétséges. Szoboszlai egyelőre Salzburgban marad, hogy kezeléseken vegyen részt a hét első felében, míg Bese Barnabás ugyan megérkezett Budapestre, de rögtön egy MR-vizsgálatra ment a repülőtérről, hogy kiderüljön, mennyire súlyos a sérülése.

Pátkai és Szoboszlai kiesésével újabb nehézségekkel szembesül a szakmai stáb a középpályát illetően, hiszen rajtuk kívül Horvátország ellen Nagy Ádámra sem számíthat a szövetségi kapitány eltiltás miatt.

Szoboszlai Dominik elvesztése érzékeny veszteség a magyar válogatottnakForrás: MTI/Illyés Tibor

A szakmai stáb az újabb sérülések miatt Ferenczi János behívása mellett döntött.

„Ideálisnak semmiképp sem nevezném a helyzetet – fogalmazott Marco Rossi. – Ugyanakkor ha most elkezdenék keseregni, azzal nem javulna a helyzet. Az a dolgunk, hogy az egészséges kerettagokat készítsük fel a lehető legjobban az előttünk álló cseppet sem könnyű feladatokra, ők pedig ezeket a lehető legjobban megoldják."

A férfi A-válogatott csütörtökön 20:45-kor Splitben Horvátország ellen lép pályára, míg vasárnap 18 órakor Azerbajdzsánt fogadja a Groupama Arénában.