Társoldalunk:

A vb-sikerért kész a vérét is adni a magyar kispályás fociválogatott

2019.10.07. 16:19

A magyar kispályás fociválogatott magyar idő szerint kedden reggel 7 órakor lép pályára Kolumbia legjobbjai ellen a perth-i minifutball-világbajnokság nyolcaddöntőjében. Nagy Lajos szövetségi kapitány csapata hétfőn kemény edzéssel készült az összecsapásra.

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

A válogatott előbb a Langley Parkban található aréna melletti edzőpályán gyakorolt a keddi találkozóra, majd a mérkőzés helyszínén is tudott kétkapuzni egy rövid ideig. 

Horváth Zsolt orrán felszakadt a bőrForrás: Origo

A tréningen felszakadt a csapatkapitány, Horváth Zsolt orrán a bőr egy ütközés során, amely csúnyán vérzett is, de szerencsére nincs komolyabb baj, a gyors ellátást követően tudta folytatni az edzést, így nincs veszélyben a játéka a Kolumbia elleni nyolcaddöntőben sem.

Az edzésen a magyar játékosok mindenre felkészültek, a tréning végén a büntetők gyakorlása sem maradt el.

A magyar csapat a csoportmérkőzések után hibátlan, 9 ponttal és 23-2-s gólkülönbséggel nyerte meg Szaúd-Arábia, Afganisztán és Anglia előtt a B csoportot. Kolumbia az A csoportban szerepelt, ahol Thaiföldöt és Indiát legyőzte, viszont a házigazda ausztráloktól kikapott, így másodikként jutott tovább. A dél-amerikai csapat legjobb góllövői Josá Zuniga Bonilla és Gustavo Marulanda, két-két találattal.

WMF világbajnokság, Perth, Ausztrália, nyolcaddöntő, 10.08.
(magyar idő szerint)
7.00: Magyarország-Kolumbia.