Újabb Fradi-játékost hívott a válogatott keretbe Marco Rossi

Horizontal
Botka Endre (balra) jól játszott az Espanyol elleni El-meccsen, ahol kisebb sérülés miatt le kellett cserélni
Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya újabb játékost hívott a keretbe a sok sérülés miatt, ezúttal a Ferencváros védője, Botka Endre kapott meghívót. Magyarország csütörtökön játszik Eb-selejtezőt Splitben.

Az már vasárnap biztossá vált, hogy Pátkai Mátéra izomsérülés miatt nem számíthat a szakmai stáb, majd kiderült, Szoboszlai Dominik egy kisebb sérülés miatt szintén nem csatlakozik a csapathoz, ahogy Tamás Krisztián sem, de Bese Barnabás játéka is kétséges.

Pátkai és Szoboszlai kiesésével újabb nehézségekkel szembesül a szakmai stáb a középpályát illetően, hiszen rajtuk kívül Horvátország ellen Nagy Ádámra sem számíthat a szövetségi kapitány eltiltás miatt.

Botka Endre (balra) jól játszott az Espanyol elleni El-meccsen, ahol kisebb sérülés miatt le kellett cserélni Forrás: AFP/Josep Lago

Szoboszlai egyelőre Salzburgban marad, hogy kezeléseken vegyen részt a hét első felében, míg Bese Barnabás ugyan megérkezett Budapestre, de rögtön egy MR-vizsgálatra ment a repülőtérről, hogy kiderüljön, mennyire súlyos a sérülése. A szakmai stáb az újabb sérülések miatt Ferenczi János behívása mellett döntött, de hétfőn reggel újabb játékost hívott meg Marco Rossi Botka Endre személyében.

A ferencvárosi küldöttség így ötfősre duzzadt, Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Sigér Dávid és Varga Roland után érkezik Botka, aki egy Svédország és egy Kazahsztán elleni barátságos mérkőzésen már magára ölthette a címeres mezt.

A férfi A-válogatott csütörtökön 20:45-kor Splitben Horvátország ellen lép pályára, míg vasárnap 18 órakor Azerbajdzsánt fogadja a Groupama Arénában.