Társoldalunk:

A törökök várták, mégis német válogatott lesz a Schalke focistája

2019.10.08. 14:29

Értetlenül állnak a török labdarúgó-válogatott elöljárói az előtt, hogy Suat Serdar, a Schalke 04 futballistája elfogadta a német nemzeti együttes behívóját, és tagja lett a Nationalelf keretének.

Senol Günes, a törökök szövetségi kapitánya az Albánia és Franciaország elleni Európa-bajnoki selejtezőket megelőző keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, korábban csak azért találkozott a 22 éves középpályás édesapjával, és látogatta meg a Schalke mérkőzéseit, mert arra számított, hogy a játékos a török válogatottat választja majd.

Joachim Löw gyorsan behívta Suat Serdart a német válogatottbaForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Ralf Ibing

"Tiszteletben tartjuk a döntését, de ezt előre, nyíltan közölnie kellett volna" - jelentette ki a 67 éves szakember, hozzátéve, hogy Serdar bizonytalanságban tartotta a török szövetséget, amelynek vezetőit meglepte, hogy Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya most behívta a Nationalelfbe a futballistát, aki el is fogadta a felkérést.

"Korábban azt mondták, hogy Serdar nem fog játszani a német válogatottban" - nyilatkozott Senol Günes, aki nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy hamarosan bevetheti a középpályást a török nemzeti tizenegyben.

Suat Serdar török szülők gyermekeként Németországban született, és az U16-os korosztálytól kezdve szerepelt a német válogatottban, az U21-es együttessel tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes volt.