Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Perthben rendezett minifutball-világbajnokságon 22-0-s sikert aratott a magyar minifutball-válogatott Kolumbia legjobbjai ellen. A találkozót követően a magyar csapat főszereplői nyilatkoztak az Origónak.Nagy Lajos csapata szerdán magyar idő szerint 10 órakor Ukrajna ellen játszik a negyeddöntőben. 

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

Nagy Lajos szövetségi kapitány elárulta a részleteket, miért is volt ennyire egyoldalú a mai mérkőzés Kolumbia ellen.

„Ami a mi részünket illeti, felkészültünk, komolyan vettük a találkozót. Sajnálom, hogy a kolumbiai válogatottból négy-öt kezdőjátékos nem volt itt a mai mérkőzésen. Hallomások szerint

egy részük a munka miatt nem tudott pályára lépni, a másik része pedig más okból tűnt el. Ez az amatőr foci. Nem nagyon találkoztam még én sem hasonló esettel.

Nem erre számítottam. Azt mondtam, hogy ma kezdődik nekünk a vébé, nem így lett. Persze ha teljes kerettel áll ma fel az ellenfél, érzésem szerint akkor is simán továbbjutottunk volna. Holnap az ukránok ellen már tényleg éles összecsapás vár ránk. Láttuk őket,

de ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, nyernünk kell. Bízom a csapatban, több mint egy teljes napunk van, hogy felkészüljünk, és mindent meg fogunk tenni a sikerért."

Nagy Lajos elmondta, a magyar válogatott komolyan vette a meccset Forrás: Origo

„Az első félidőben szereztem az összes gólomat, még akkor, mikor szoros volt az állás. Talán mondhatom, hogy még akkor, amikor az ellenfél is próbált védekezni. Az első három-négy gól után éreztük már azt, hogy ez nagyon sima lesz. Addig megpróbáltuk minden helyzetünket gólra váltani. Szerencse is kellett, sok minden jött ki rám.

Örülök a hat gólnak, de a folytatásban lesz igazán fontos, hogy hasonlóan eredményesek tudjunk lenni"

– mondta Barabás Miklós, akit a nem mindennapi önzetlenségéről is kérdeztünk. A játékos a második félidő hajrájában ziccerben nem a kapuba lőtt, hanem inkább lepasszolta a labdát az érkező Sós Márkónak.

Barabás Miklós 6 gólt lőtt Kolumbiának Forrás: Origo

„Az utolsó előtti percben volt ez a szituáció, ha jól emlékszem, amikor le tudtam neki készíteni a labdát, hogy gólt tudjon szerezni.

Nagyon sokat dolgozott a meccsen, szeretett is volna gólt szerezni, nagyon megérdemelte. Ez volt a helyes játék"

– árulta el Barabás. Aki a meccsről elmondta, szakmailag nehéz értékelni a meccset, előzetesen nehezebb mérkőzésre készültek. Hozzátette, hogy akkor is a magyar csapat jutott volna tovább, ha minden kolumbiai pályára tud lépni.

– zárta a szavait a Kolumbia ellen hat találtig jutó focista.

A csapat legfiatalabb tagja, Égető Márk megszerezte első világbajnoki gólját, így örömmel nyilatkozott a mérkőzést követően.

Égető Márk megszerezte élete első vb-gólját Forrás: Origo

„Az első válogatott mérkőzésem előtt éreztem hasonlót, amikor lekerült rólam azzal egy teher, hogy pályára léptem. Most hasonló a szituáció, hogy

megszereztem az első találatomat a világbajnokságon. Nagyon örülök neki. Jobbak voltunk az ellenfélnél, ez egyértelmű, de a helyén kell kezelni ezt a sikert.

Ott vagyunk a legjobb nyolc között, innentől már tényleg jönnek a jó csapatok. Szerencsére mi is ott vagyunk a világ legjobb nyolc együttese között, és ez a legfontosabb. Fizikailag nagyon erősek, így brusztolós meccsre számítok. Szoros mérkőzést várok, de szeretnénk továbbjutni."

Seregy Tamás napok óta keresi, mi lehet a perthi világbajnokság dala – legalábbis ez szól legtöbbet a hangszórókból a Langley Parkban található aréna hangszóróiból –, amelyet közvetlen a Kolumbia elleni mérkőzés előtt sikerült kideríteni. A focista ígéretet kapott arra, hogy megkapja a szám címét, ha legalább három gólt szerez. Túl is szárnyalta, így már a szállodában is tudja majd hallgatni a Soul of the goal című remekművet.

Seregy Tamás négy gólig jutott Forrás: Origo

„Nem emiatt sikerült négy gólt szereznem, de ez is egy plusz motivációt adott. Viccet félretéve, nyilván örülök, hogy ma ilyen eredményes tudtam lenni. Sajnálom, hogy Kolumbia nem tudott a teljes keretével eljönni a mérkőzésre.

Ez viszont legyen az ő bajuk, mi örülünk annak, hogy továbbjutottunk. Innentől már csak a holnapi meccsre koncentrálunk. Arra jó volt ez a meccs, hogy még jobban összeszoktunk, sikerült plusz önbizalmat szereznünk. Fizikálisan kemény ellenfélre számítok a negyeddöntőben, az ukránok erősek. Egy jó soruk van, reméljük, hogy meg fogjuk verni őket" – árulta el a négy gólt szerző Seregy.

A magyar kispályás fociválogatott magyar idő szerint szerdán 10 órakor Ukrajnával találkozik a negyeddöntőben.