Társoldalunk:

Eddig őt küldték, Bale most már magától menne a Real Madridtól

2019.10.09. 08:54

A walesi Gareth Bale 2013-ban érkezett Madridba a Tottenhamtől, hat szezon alatt négyszer nyert Bajnokok Ligáját a csapattal, de a spanyol ügyekben mindig otthonosan mozgó szakíró, Guillem Balague szerint tele van a hócipője a walesi szélsőnek.

Júliusban a Real Madrid edzője, Zinedine Zidane mondta, hogy reméli, hamarosan távozik a csapattól Bale, amire a játékos ügynöke, Jonathan Barnett azt mondta, "Zidane botrányosan viselkedik, és nem tiszteli azt a játékost, aki ennyit tett a klubért.

Bale aztán a hírek szerint ment volna Kínába, ahol hetente egymillió fontot kereshetett volna, de akkor már a Real nem engedte, mert ingyen távozott volna.

Négy BL-serleg, egy spanyol bajnoki cím, egy kupa, három UEFA Szuperkupa, és több mint 100 gól eddig Madridban. Bale a nyári felkészülési meccsek közül a Bayern ellen például azért nem játszhatott, mert Zizou szerint nem volt megfelelő mentális állapotban.

Gareth Balenek elege van?Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A walesi végül visszatért a csapatba, hét meccsen két gólt szerzett, a Real pedig a bajnokság élére állt, de a Club Brugge elleni BL-meccsre nem nevezték, majd a Granada elleni bajnokin újra kezdett.

"Gareth Bale-nek elege van, nem tudja ezt tovább csinálni" - mondta a BBC-nek Balague. "Egyre több lehetőséget kapott a csapatban, formába lendült, majd a Brugge ellen a lelátóra került, senki nem tudja, miért. Bale érthetően ideges. Amikor Zidane visszatért, azt mondta, nem kell neki a walesi, de azt nem mondta meg, miért. Az ügynöke lehetőségeket keresett, de Bale maradni akart. Amikor mehetett volna, akkor pedig bezáródtak az ajtók. A madridiak nem kértek volna pénzt Bale-ért a kínaiaktól, mert úgy tűnt, James Rodriguezt is elviszi egy kínai csapat jó pénzért, de ebből végül semmi nem lett.

Bale az elmúlt hetekben egyre jobban játszott, dühből bizonyítani akart. Sokan azt mondják, jobban szeret golfozni, mint focizni, hogy nem keresi a játékostársakkal a közös programokat, ami lehet, hogy így van, de ő csak játékperceket akar, hogy gólokkal segíthesse a Realt. Érthetetlen, hogy a BL-ben miért nem játszhatott, ez pedig könnyen lehet, hogy az utolsó csepp volt a pohárban. 2013 óta először ő akar elmenni Madridból, amiért nem úgy viselkednek vele, ahogyan azt megérdemelné."