Botrány Splitben, horvát huligánok támadtak a magyar szurkolókra

TOPSHOTS Horizontal WORLD CUP FOOTBALL SPORTS FAN CROWD SMOKE FLARE NATIONAL FLAG NIGHT HIGH ANGLE JOY
People gather for a 'heroes' welcome' in tribute to Croatian national football team, after reaching the final at the Russia 2018 World Cup, at the Bana Jelacica Square in Zagreb on July 16, 2018. (Photo by Denis Lovrovic / AFP)
Vágólapra másolva!
Megrongáltak egy magyar rendszámú autót, és magyar futballszurkolókra támadtak horvát huligánok szerdán Splitben, egy nappal az Európa-bajnoki selejtező előtt - közölte a helyi rendőrség.

Délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe.

Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert letartóztatott, az incidensben senki nem sérült meg. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen.

A világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Splitben játssza következő Európa-bajnoki selejtezőjét, és a Jutarnji List című horvát napilap szerdán arról írt, hogy másfélezer rendőr vigyáz majd a szurkolók biztonságára. A hatóságok drónokat és helikoptereket is bevetnek.

Becslések szerint 33 ezer ember lesz jelen a mérkőzésen, a rendőrök mellett 500 biztonsági őr is lesz a Poljud Stadionban.

A mostaninál nagyobb biztonsági intézkedést sportesemény kapcsán 2013-ban rendeltek el, akkor 2500 rendőr felügyelte a szerb válogatott vendégszereplését Zágrábban.

Címlapi kép: horvát szurkolók a zágrábi Jellasics-téren.