Vágólapra másolva!
A Barcelona csapatkapitánya, az ötszörös aranylabdás Lionel Messi komolyan elgondolkozott azon, hogy 2013-as adócsalási ügye után elhagyja Barcelonát és egész Spanyolországot.

Az argentin szupersztár 13 éves kora óta él Barcelonában, de úgy érezte, a spanyol hatóságok a kelleténél sokkal szigorúbban bántak vele.

A Barcelona gólrekordere ellen 2013-ban kezdtek vizsgálatot a spanyol adóhatóság emberei, 2016-ban pedig édesapjával, Jorgéval egyetemben bűnösnek találták, amiért 4,2 millió eurónyi adót nem fizettek be 2007 és 2009 között a játékos arculati bevételei után.

Lionel Messi az Inter elleni meccsen Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Messit 21 hónapos, felfüggesztett börtönre ítélték, kétmilliós büntetést kellett fizetnie. Börtönbe természetesen nem vonult, ezt 250 ezer euróval váltotta meg, ugyanis Spanyolországban a két évnél kevesebb büntetést nem muszáj leülnie a büntetlen előéletűeknek.

Messi volt az első nagy név, akit elítéltek a focisták közül adócsalásért, később azonban büntetést kapott Cristiano Ronaldo, Javier Mascherano és Marcelo is.

Lionel Messi és Jorge Horacio Messi a 2016-os tárgyaláson Forrás: AFP/Alberto Estevez

"Akkoriban úgy gondoltam, hogy távozni fogok" - mondta a RAC1 katalán rádiónak Messi. "Nem a Barcelona miatt mentem volna el, Spanyolországból akartam távozni. Úgy éreztem, igazságtalanul bántak velem, nem akartam tovább itt maradni. Nyitva állt az ajtóm a klubok előtt, de hivatalosan soha nem kaptam egy ajánlatot sem, mindenki tudta, hogy igazából nem akarom elhagyni a Barcelonát.

Én voltam az első, szerintem példát akartak statuálni velem, meg akarták mutatni, hogy mindenkire keményen lecsapnak" - mondta Messi.