Társoldalunk:

Marco Rossi: Teljesen át kell alakítani a középpályát a sérülések miatt

2019.10.09. 19:13

A csütörtöki Horvátország-Magyarország Eb-selejtező előtt Marco Rossi szerdán este megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatoját, amelyen a játékosokat Gulácsi Péter képviselte a spliti Poljud Stadionban.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Splitből, Horvátországból.

A szövetségi kapitány nehéz helyzetben van, hiszen sérülés és eltiltás miatt több játékost is nélkülöznie kell a spliti selejtezőn, többek között olyan kulcsembereket, mint Nagy Ádám, Pátkai Máté, vagy Szoboszlai Dominik. "Nem vagyunk könnyű helyzetben, négyen is hiányoznak majd a kezdőből azok közül, akik az előző, Szlovákia elleni selejtezőn játszottak, közülük hárman ráadásul a középpályáról, így azt a csapatrészt teljesen át kellett alakítanunk." 

A helyszínnel kapcsolatban a kapitány elmondta, tisztában van vele, hogy Splitben megőrülnek az emberek a fociért, és biztos benne, hogy mindent megtesznek majd, hogy belehajszolják a kedvenceket a győzelembe. Egyébként nagyon jó véleménnyel van a horvát csapatról, szereti is a játékukat, a tavalyi világbajnokságon például szurkolt is nekik, de holnap természetesen nem az ő sikerükért szorít majd. 

Marco Rossi (balra) és Gulácsi PéterForrás: Origo

Arra a kérdésre, hogy készül-e valami meglepetéssel az ellenfél számára, így felelt: Budapesten már elég nagy meglepetést okoztunk, annál nagyobbat nehéz lenne.  A viccet félretéve természetesen a lehetőségekhez mérten megpróbáljuk majd megnehezíteni a horvátok dolgát, de nem lesz egyszerű. Már csak azért sem, mert Horvátország a 8., a magyar csapat pedig az 50. a világranglistán."

Gulácsi Péter hasonló meccsben bízik, mint márciusban. "Nem szabad nagy területeket és sok időt adni a hazaiaknak, mert akkor nagy bajba kerülhetünk.  Budapesten ez a része remekül működött a játékunknak, emellett kellően agresszívak voltunk, és jó arányban nyertük meg a párharcokat is. Ha pontot, pontokat akarunk szerezni, akkor ezek ezúttal is kulcsfontosságúak lesznek."

Újságírói kérdésre elmondta, különösebb problémát nem okoz számára, hogy a hiányzók miatt ismét változik a védelem összeállítása, elvégre mindenki régóta ismer már mindenkit, így tapasztalt, jó játékosok alkotják majd a hátvédsort. Végül arról is beszélt az RB Leipzig kapusa, erősebb, vagy gyengébb csapatok ellen szeret-e inkább játszani? "A világ legjobbjai ellen játszani mindig nagy megtiszteltetés, ezt persze a pályán azonnal el kell felejteni, nem azzal foglalkozni, kik vannak a túloldalon, hanem a feladatra koncentrálni. Számunkra éppen ezért most teljesen mindegy, hogy Modric, és Rakitic ellen kell bizonyítani, az eredmény a legfontosabb,  hiszen mindennél előbbre való, hogy megmaradjon az esélyünk az Európa-bajnokságra való kijutásnak."

A Horvátország-Magyarország Eb-selejtezőt csütörtökön 20.45-kor játsszák a spliti Poljud Stadionban.