Vágólapra másolva!
A magyar kispályás fociválogatott hiába vezetett a félidőben, végül 2-1-re kikapott Brazíliától az ausztráliai Perthben zajló minifutball-világbajnokság elődöntőjében, csütörtökön. Nagy Lajos csapata így pénteken a bronzmérkőzésen Romániával találkozik. 

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

Nagy Lajos szövetségi kapitány a találkozót megelőző taktikai értekezleten három videót vetített le a játékosoknak. Az elsőben az 1986-os mexikói nagypályás vb-t megelőző, Brazília elleni 3-0-s siker szerepelt, a másodikban egy motivációs részletet nézhettek végig a labdarúgók, míg a harmadikban a minifoci-válogatott összes idei világbajnoki gólja szerepelt. A kapitány mellett az Országos Mini-Futball Szövetség elnöke, Tibor Dávid is tartott egy rövid beszédet a játékosoknak.

A perthi minifutball-világbajnokságon pedig immár 6. alkalommal csendült fel a pályán a magyar himnusz, amelyet a focisták mellett természetesen a szurkolók is tiszta szívből énekeltek.

A mérkőzésen Nagy Lajos nem számíthatott sérülés miatt Gregus Richárdra, aki nagy valószínűséggel a pénteki mérkőzésen sem léphet pályára.

Az első percek nagy csatát, de kevés helyzetet hoztak, mindkét válogatott a biztonságra helyezte a hangsúlyt, próbálták felmérni egymás erejét. A 3. percben Suscsák Máté és Thiago rúgott össze, a brazil játékos lent is maradt a földön, majd le kellett támogatni a pályáról. Az 5. percben Ladányi Dávid szabadrúgása szállt centikkel kapu fölé, majd Renan Dias hagyott ki egy ziccert. Nem sokkal később Luan Silva próbálkozott, de Tornyai Viktor önfeláldozóan repült bele a labdába.

A folytatásban is kiegyenlített volt az összecsapás, de így is sikerült vezetést szerezni a 8. percben:

Barabás Miklós 6 méterről talált a kapuba egy kis kavarodás után.

Barabás a brazilok ellen is gólt szerzett Forrás: Origo

A találatot követően feljebb kapcsoltak a brazilok, de szerencsére Henrique lövése kapu fölé szállt, pedig kiváló helyzetből lőhetett. A magyar válogatott pedig kiválóan védekezett, így tartotta egygólos előnyét Nagy Lajos csapata. A 18. percben közel volt Brazília az egyenlítéshez, de

szerencsére Luan Silva lövése a kapufán csattant.

Hatalmas volt a csata, na és persze a feszültség a pályán, ami nem is csoda, hiszen a vb-döntő volt a tét. Az első félidő utolsó percét nagyon megnyomták a brazilok, de Tajti Bence több bravúrt is bemutatott, így egygólos magyar előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész Henrique kapufájával indult,

majd a tűzijáték végén a 27. percben Tornyai Viktor lábáról csorgott be a kapuba a labda.

A folytatásban is inkább a brazilok támadtak, de Tajti továbbra is jól védett, illetve a kontrákban is ott volt a veszély. A 33. percben Thiago próbálkozhatott 8 méterről, de kapu mellé lőtt, így továbbra is 1-1 volt az állás.

Nagy csatát vívott egymással a magyar és a brazil válogatott Forrás: Origo

Pillanatokkal később Ladányi volt nagyon harcos, és alakított ki jó helyzetet, de visszaért az egyik brazil védő. A 35. percben sajnos megszerezték a vezetést a brazilok,

Rafael Sixel emelt Tajti felett a kapuba.

A 39. percben újabb gólt szerezhetett volna az ellenfél, de Sós Márkónak sikerült mentenie a gólvonalról. Innentől kezdve a brazilok már nem annyira erőltették a támadásokat, inkább az idővel játszottak.

A 44. percben Henrique kapott jó labdát, de színezni akarta a játékot, így nem találta el rendesen a labdát. Egy perccel később Suscsák szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd nem sokkal lőtt kapu fölé 10 méterről.

Az utolsó percekben mindent megtett az egyenlítésért a magyar válogatott, Tajti is egyre többet lépett fel. Viszont így a brazilok előtt is ott volt a lehetőség, hogy végleg lezárják a meccset. Újabb gól már nem esett a meccsen, így a brazilok jutottak a döntőbe.

WMF világbajnokság, Perth, Ausztrália, elődöntő:
Magyarország-Brazília 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Barabás M., il. Tornyai (öngól), Rafael Sixel

A magyar kispályás fociválogatott pénteken magyar idő szerint 11 órakor Romániával játszik a bronzmérkőzésen.