Megsérült egy magyar szurkoló a horvát huligánok támadásában

775191918 fbl Horizontal
Croatian supporters cheer up their team in downtown Zagreb on July 15, 2018, ahead of the 2018 Russia World Cup final football match between Croatia and France, the first final World Cup match ever in the history of Croatia. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Horvát és magyar futballszurkolók csaptak össze szerdán este Splitben, egy nappal az Európa-bajnoki selejtező előtt - közölte a Slobodna Dalmacija című regionális horvát napilap. Egy magyar drukker megsérült, egyet pedig őrizetbe vett a rendőrség.

Közel száz magyar szurkoló érkezett autóbuszokkal szerdán Splitbe, őket rendőrök fogadták és elkísérték szálláshelyükre. A futballszurkolók azonban nem sokkal később újra összeálltak, majd elindultak a város központja felé, a tengerpartra, és útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták. Ekkor találkoztak horvát drukkerek egy csoportjával, és dulakodásra került sor. A rendőrség azonnal közbelépett, hat férfit őrizetbe vett, köztük egy magyar állampolgárt is. Egy magyar drukkert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A nap folyamán több rendbontás is történt a dalmát városban.

Szerda délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe.

Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert letartóztatott, az incidensben senki nem sérült meg. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen.

A horvát-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtezője kapcsán rendkívüli biztonság intézkedéseket vezettek be a városban. A stadion területén ötszáz fős biztonsági személyzet ügyel majd a rendre, és 1500 rendőr vigyáz a szurkolók biztonságára a város területén.