Vágólapra másolva!
Szerdán este a holland labdarúgó-válogatott létfontosságú győzelmet aratott az északírek elleni Eb-selejtezőn. Ronald Koeman csapata több mint 70%-ban birtokolta a labdát a rotterdami találkozón, mégis akadozott a hollandok játéka. Az északírek a 75. percben megszerezték a vezetést, azonban öt perccel később Memphis Depay egyenlíteni tudott. Majd jött a házigazda csapat második gólja, ezt érdemes lesz megnézni. 

A 29 éves támadó a 91. percben egy akrobatikus mozdulattal az alapvonaltól visszakanalazta, majd a levegőbe emelte a már mindenki szerint elveszettnek hitt labdát, ezt követően néhány centiről a kapuba kotorta azt.

De Jong gólja azért volt kulcsfontosságú, mert az Eb-selejtező-sorozatot gyengén kezdő hollandok ezzel megelőzték az északíreket, és innentől kezdve a saját kezükben van a sorsuk.

De Jongért - aki az előző szezonban 28 találattal társgólkirály volt a holland bajnokságban - nyáron 12,5 millió eurót fizetett a Sevilla. Egyelőre azonban nem találja a helyét az andalúz csapatban. A holland bajnokság tavalyi gólkirályára ráfért már a sikerélmény, ugyanis az utóbbi hetekben semmi sem sikerült neki.

Luuk de Jong lett a holland válogatott megmentője Forrás: AFP/Maurice Van Steen

Nyolc forduló alatt hétszer is kezdő volt a La Ligában – ötször 90 percet játszott -, de gólt még nem sikerült lőnie. A legutóbbi játéknapon egyedül megverhette volna az FC Barcelonát. Fél óra alatt mesterhármast szerezhetett volna, de mindent kihagyott, ez után pedig jött Luis Suárez, aki az első helyzetéből káprázatos gólt ollózott.

Amióta Ronaldo Koeman átvette a válogatott irányítását 17 meccsen 12-szer is hátrányba kerültek a hollandok, de csak négyszer kaptak ki. A sorozatos feltámadásokban nagy szerepe van Memphis Depay-nak, aki az idei naptári évben hat gólt lőtt és nyolc gólpasszt adott, ami egyedülálló a holland futballtörténelemben.