A csehek megverték az angolokat, Ronaldo zseniális gólt lőtt

Portugália – Marokkó, oroszországi labdarúgó-világbajnokság, B-csoport, Moszkva, 2018.06.20.
Portugal's forward Cristiano Ronaldo celebrates his opening goal for Portugal during the Russia 2018 World Cup Group B football match between Portugal and Morocco at the Luzhniki Stadium in Moscow on June 20, 2018. / AFP PHOTO / Juan Mabromata / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Csehország hátrányból fordítva verte az Eb-selejtezőkön eddig hibátlan angol válogatottat. Franciaország Mbappé nélkül egy góllal győzte le Izlandot. Portugália hozta a kötelezőt hazai pályán Luxemburg ellen, Cristiano Ronaldo egy zseniális emeléssel szerzett gólt. Törökország, Ukrajna és Andorra is nyert, Montenegró gól nélküli döntetlent játszott Bulgáriával.

A-csoport

Az Eb-selejtezők A-csoportjának első két helyezett csapata Csehország és Anglia játszott pénteken este Prágában. A találkozó előtt a két szurkolótábor összecsapott, a cseh rendőrség 31 személyt, köztük 14 külföldit vett őrizetbe rendbontásért Prága belvárosában. Jól kezdtek a vendégek, Masopust a tizenhatoson belül szabálytalanságáért megítélt tizenegyest Harry Kane belőtte, így az 5. percben már angol előnyt mutatott az eredményjelző. Nem tartott sokáig a vendégek öröme, Brabec a 9. percben egy szöglet utáni fejesgóllal kiegyenlített.

Az első félidő további része kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott. A folytatásban a 60. percben Masopust, a 81. percben Harry Kane duplázhatott volna, de mindkét helyzet csak lehetőség maradt. A 85. percben a csehek megszerezték a vezetést, az egész meccsen veszélyesen játszó Masopust passzát Ondrasek lőtte az angol kapuba.

Csehország ezzel a győzelemmel szintén 12 pontos, de továbbra is a második helyen áll Anglia mögött a csoportban.

A csoport másik mérkőzésén Montenegró gól nélküli döntetlent játszott Bulgáriával.

Csehország-Anglia 2-1 (1-1)
gól: Brabec (9.), Ondrasek (85.), illetve Kane (5.- 11-esből)

Montenegró-Bulgária 0-0

A csoport állása: 1. Anglia 12 pont, 2. Csehország 12 pont, 3. Koszovó 8 pont, 4. Montenegró 3 pont, 5. Bulgária 3 pont.

B-csoport

Ukrajna és Portugália is hozta a kötelezőt, magabiztosan nyertek hazai pályán esélyesebb csapatként. Cristiano Ronaldo labdaszerzés után egy zseniális emeléssel szerezte a portugálok második gólját.

Ukrajna-Litvánia 2-0 (1-0)

g.: Malinovszkij (29., 58.)

Portugália-Luxemburg 3-0 (1-0)
g.: Silva (16.), Ronaldo (65.), Guedes (89.)

A csoport állása: 1. Ukrajna 16 pont, 2. Portugália 11 pont, 3. Szerbia 7 pont, 4. Luxemburg 4 pont, 5. Litvánia 1 pont.

H-csoport

Törökország és Franciaország is egygólos sikert aratott a H-csoportban. A miniállam Andorra óriási meglepetésre legyőzte Moldovát, és ezzel elmozdult a csoport utolsó helyéről. Az ország történetének ezek voltak az első pontjai az Eb-selejtezőkön.

Törökország-Albánia 1-0 (0-0)
g.: Tosun (90.)

Izland-Franciaország 0-1 (0-0)
g.: Giroud (66.- 11-esből)

Andorra-Moldova 1-0 (0-0)
g.: Vales (63.)
kiállítva: (Ginsari, 55., Moldova)

A csoport állása: 1. Törökország 18 pont, 2. Franciaország 18 pont, 3. Izland 12 pont, 4. Albánia 9 pont, 5. Andorra 3 pont, 6. Moldova 3 pont.