Vágólapra másolva!
Tovább folytatja parádés őszi teljesítményét Robert Lewandowski. A Bayern München támadója ezúttal hazája, a lengyel labdarúgó-válogatottban nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Csapata a Lettország elleni Eb-selejtezőn az ő mesterhármasával győzött, és tett nagy lépést az Eb-re való kijutás felé.

Robert Lewandowski 31 évesen jobb formában van, mint valaha. Szezonbeli 14 tétmérkőzésén 18 gólt szerzett, legutóbb a szeptember 9-i, 0-0-val véget érő Lengyelország-Ausztria mérkőzésen nem tudott a kapuba találni, azóta a Bayern München mind a 6 mérkőzésén gólt szerzett.

Remek formáját sikerült átmentenie a nemzeti csapatba is, csütörtök este Lettországban a 13. perc után már két gólnál járt, majd a mérkőzés 76. percében megszerezte harmadik gólját, 3-0-ra megnyerve ezzel a mérkőzést Lengyelországnak. Három fordulóval az Eb-selejtezők vége előtt a lengyelek 16 ponttal vezetik a csoportjukat, a 13 pontos Ausztria, valamint a 11-11 pontos Észak-Macedónia és Szlovénia előtt.

Robert Lewandowski 1. gólja

Robert Lewandowski 2. gólja

Robert Lewandowski 3. gólja

Labdarúgó Eb-selejtezők, a "G" csoport csütörtöki eredményei:

Lettország-Lengyelország 0-3
Ausztria-Izrael 3-1
Macedóna-Szlovénia 2-1

A csoport állása: 1. Lengyelország 16 pont, 2. Ausztria 13, 3. Macedónia 11, 4. Szlovénia 11, 5. Izrael 8, 6. Lettország 0.