Társoldalunk:

A leicesteri csoda után most Genovában kellene varázsolnia Ranierinek

2019.10.12. 17:23

2021. június 30-ig szóló szerződést írt alá az olasz élvonalban szereplő Sampdoriával Claudio Ranieri, aki szombaton veszi át a genovai klub vezetőedzői teendőit.

A szezont roppant gyengén kezdő, hét forduló után egy győzelemmel és hat vereséggel a tabella utolsó helyén álló Samdoria, szombaton nevezte ki a 67 éves szakembert, aki 2021. június 30-ig szóló szerződést írt alá. 

A Football Itala című oldal szerint Massimo Ferrero, a genovai klub elnöke a döntése előtt az AS Roma két korábbi sztárjától, Francesco Tottitól és Antonio Cassanótól kért megerősítést, miszerint jó döntés kinevezni a sokat látott szakembert.

Ranieri hosszú karrierjének a Samp lesz a tizedik olasz csapata, miután már szinte az összes jelentős Serie A-klubnál – Napoli, Juventus, AS Roma, Internazionale, Fiorentina – megfordult. Legnagyobb sikereit azonban külföldön érte el: a Valenciával spanyol kupát (1999) és európai Szuperkupát (2004) nyert, míg a Leicester Cityvel a modern foci történetének egyik legnagyobb meglepetéseként 2016-ban megnyerte az angol Premier League-et.