Vágólapra másolva!
Vasárnap este az Európa-bajnoki-selejtező E-csoportjának 7. fordulójában a walesi labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a horvát csapattal, Cardiffban.

A horvátok már a 9. percben megszerezték a vezetést Nikola Vlasic hajszálpontos átlövésével.

Ezt követően a vendégek irányították a meccset, a walesi kapus, Wayne Hennessey több nagy bravúrt is bemutatott. Az első félidő hosszabbításában a semmiből egyenlítettek a hazaiak. Egy remek összjáték végén Gareth Bale került ziccerbe, és hét méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A második félidőt jobban kezdték a walesiek, az 55. percben akár át is vehették volna a vezetést, de egy remek szóló után Daniel James közeli lövését Dominik Livakovic védeni tudta. Nem sokkal későbbi a realos Bale mutatott be egy óriási szólót, mindezt úgy, hogy elképesztő megkerülős csellel indult a barcás Ivan Rakitic mellett.

Az utolsó húsz percben is a walesiek voltak aktívabbak, de érezhetően már nem akartak kockáztatni, míg a horvátok csoportelsőségét semmi nem veszélyezteti, így ők nem is voltak rászorulva arra, hogy bármiféle kockázatok vállaljanak.

Gareth Bale góljával egyenlítettek a walesiek a horvátok elleni rangadón Forrás: AFP/Geoff Caddick

Magyar szempontból ez az összecsapás azért volt fontos, mert így a horvátok nem tét nélkül fogadják a szlovákokat.

A szlovákokat két ponttal megelőzve ugyanis jelenleg második a magyar csapat, de egy meccsel kevesebbet játszott a szomszédos rivális, amely ha novemberben nem nyer Horvátországban, akkor Marco Rossi szövetségi kapitány együttese úgy léphet pályára a november 19-i zárókörben Walesben, hogy győzelemmel kijut a részben budapesti rendezésű 2020-as Eb. A horvátoknak még egy pontra van szükségük a biztos Eb-részvételhez.

Wales sorsa a döntetlennel már szintén nem a saját kezében van, a szigetországiaknak ugyanúgy szükségük van a szlovákok pontvesztésére, mint a magyaroknak.

Eb-selejtező, E csoport, 7. forduló
Wales-Horvátország 1-1 (1-1)

Az E-csoport állása Forrás: uefa.com

A német válogatott a 14. perctől emberhátrányban játszva nyert Észtországban, az Észak-Macedóniát verő lengyelek pedig a negyedik csapatként jutottak ki az Eb-re.

A tallinni mérkőzésen Emre Cant állították ki Joachim Löw együtteséből, amely Ilkay Gündogan duplájával és Timo Werner találatával győzött.

A Varsóban diadamaskodott lengyelek előtt Belgium, Olaszország, Oroszország biztosította helyét a 2020-as kontinenstornán, amelyet 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendeznek.

Eredmények:

C csoport:
Észtország-Németország 0-3 (0-0)

Fehéroroszország-Hollandia 1-2 (0-2)

Az állás: 1. Hollandia 15 pont (19-7), 2. Németország 15 (20-6), 3. Észak-Írország 12, 4. Fehéroroszország 4, 5. Észtország 1

G csoport:
Szlovénia-Ausztria 0-1 (0-1)

Lengyelország - Észak-Macedónia 2-0 (0-0)

Az állás: 1. Lengyelország 19 pont - már kijutott, 2. Ausztria 16, 3. Észak-Macedónia 11 (10-11), 4. Szlovénia 11 (13-8), 5. Izrael 8, 6. Lettország 0

I csoport:
Skócia-San Marino 6-0 (3-0)

Ciprus-Oroszország 0-5 (0-2)

Kazahsztán-Belgium 0-2 (0-1)

Az állás: 1. Belgium 24 pont - már kijutott, 2. Oroszország 21 - már kijutott, 3. Ciprus 10, 4. Skócia 9, 5. Kazahsztán 7, 6. San Marino 0