Társoldalunk:

Vb-ezüstérmes kapust igazolt a BL-döntős angol focicsapat

2019.10.14. 20:31

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur a hivatalos honlapján tudatta, hogy a szezon végéig leszerződtette a holland vb-ezüst- és bronzérmes kapust, Michel Vormot.

A 35 éves holland kapus szerződtetésére azért volt szükség, mert a francia világbajnok Hugo Lloris csapata Brighton elleni találkozójának harmadik percében rosszul ért talajt, bal karja pedig hátrabicsaklott, aminek következtében elmozdult a könyöke.

Az észak-londoni együttes bejelentése szerint a 32 éves Llorisnak szalagsérülése van, így pihenő és rehabilitációs időszak vár rá, az év vége előtt nem állhat újra edzésbe.

A holland kapus számára nem lesz ismeretlen a terep, mivel 2014 nyarán a Swansea Citytől igazolt a Tottenhamhez, ahol Lloris cseréjeként öt év alatt 47 meccsen védte a Spurs kapuját. Idén nyáron járt le a szerződése, azóta csapatot keresett.

Michel Vorm személyében rutinos kapus igazolt a SpursForrás: NurPhoto/Giuseppe Cottini

Vorm az Utrecht kapusaként került be a holland válogatottba, tagja volt a 2010-es vb-ezüstérmes és a 2014-es vb-bronzérmes csapatnak is. A brazilok ellen 3-0-ra megnyert bronzmérkőzésen Louis Van Gaal a 90. percben küldte pályára, hogy megérezhesse a világbajnokság hangulatát.

2011 nyarán szerződött a Premier League-ben szereplő Swansea csapatához, onnan került a Tottenhamhez.