Eksztázisban ünnepelte Ronaldóék legyőzését és az Eb-kijutást - videó

fbl Horizontal
Ukraine's midfielder Oleksandr Zinchenko celebrates after the Euro 2020 football qualification match between Ukraine and Portugal at the NSK Olimpiyskyi stadium in Kiev on October 14, 2019. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Ukrajna hétfőn este 2-1-re legyőzte Portugáliát, ezzel kijutott a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra. Örült az egész ország, de legjobban biztos, hogy a csapat védője, Olekszandr Zincsenko ünnepelt.

A 22 éves Zincsenko adrenalin szintje nem nagyon esett le a lefújást követően, mint egy kántáló tasmán ördög, úgy pörgött, ugrált és énekelt a mérkőzés elemzésére készülő szakértők között az alkalmi tévéstúdióban.

A fiatal mindenes, aki klubjában a Manchester Cityben többnyire balhátvéd, a válogatottban azonban a középpálya különböző pontjain tűnt fel, a második nagy tornájára készülhet. A 2016-os franciaországi Eb-re még csak a keret legfiatalabb játékosaként, három válogatottsággal a háta mögött utazott el. A csapat mindhárom csoportmeccsét elveszítette (Németországtól és Észak-Írországtól 2-0-ra, Lengyelországtól 1-0-ra kapott ki), Zincsenko pedig sorrendben 17, 7, illetve 73 percet tölött a pályán. Andrij Sevcsenkónál már alapember, mind a hét Eb-selejtező mérkőzést végigjátszotta, a litvánok elleni idegenbeli találkozón még egy gólt is szerzett.

Így érthető az öröme, hiszen alaposan kivette a részét a sikerből, és jövő nyáron talán az ukrán válogatott is azt a formát hozza, amivel megnyerték a selejtező csoportot.