Vágólapra másolva!
A 18 éves Alphonso Davies volt az egyik vezére a kanadai válogatottnak, amelyik 2-0-ra legyőzte az Egyesült Államokat az észak- és közép-amerikai zóna csapatai számára kiírt Nemzetek Ligája-sorozatban.

A CONCACAF Nemzetek Ligája A divíziójának A csoportjában Torontóban találkozott egymással a két csapat, és a papíron esélytelenebb hazai csapat a 63. percben a Bayern München 18 éves tinisztárjának, Alphonos Daviesnek a góljával szerzett vezetést, amit Lucas Cavllini duplázott meg a rendes játékidő ráadásában.

Alphonos Davies gólja:

A három mérkőzés után hibátlan (Kuba ellen egy 6-0 és 1-0 a másik két eredmény) kanadai csapat 34 év után győzte le újra az Egyesült Államokat. Legutóbb 1985. április 2-án Vancouverben ugyancsak 2-0 lett a meccs vége. A két csapat egymás elleni 34. összecsapása után 9 kanadai győzelem és 7 döntetlen mellett, 18 amerikai siker szerepel a mérlegben.

A vereség után több mint kérdéses lett a szövetségi kapitány, Gregg Berhalter állása. A szurkolók minden idők legpocsékabb amerikai teljesítményéről beszélnek, és több fórumon is a kapitány lemondását követelik. Berhalter állása azonban Berhalteren múlik. A szövetségi kapitány főnökének, azaz a sportigazgatónak a főnöke, a szövetségi igazgatótanácsányak elnöke ugyanis Jay Berhalter, Gregg bátyja.

Gregg Berhalter a vereség után leginkább a tüzet hiányolta a játékosaiból, arról nem beszélt, hogy míg Kanadának 2,22 gólt ígérő helyzete volt, addig az USA-nak csak 0,77 – azaz teljesen reális volt a végeredmény.