Rasszista honfitársai miatt a tévében sírt Hriszto Sztoicskov

087071117MIO_CER_INV_STOICHKOV
Photo during the Ceremony of Investiture to the Hall of Fame in the Soccer World of Pachuca, in the photo: Foto durante la Ceremonia de Investidura al Salon de la Fama en el Mundo de Futbol de Pachuca, en la foto: Hristo Stoichkov 07/11/2017/MEXSPORT/Isaac Ortiz
Vágólapra másolva!
A bolgárok futball-legendája, Hriszto Sztoicskov szerint nincs más lehetőség, mint a többéves eltiltás hazája válogatottja számára. Az egykori játékos szerint csak így lehet megfékezni a lelátón tomboló rasszizmust. Sztoicskov egy spanyol nyelvű tévéadásban sírta el magát a történtek miatt.

A tévéadásban Sztoicskov először vehemensen magyarázott, majd sírni kezdett.

Azt mondta, hogy azt kellene tenni a bolgár válogatottal, mint anno az angolokkal. Sztoicskov minden bizonnyal arra célzott, hogy az 1985-ös Heysel-tragédia után az angol csapatokat több évre kitiltották a nemzetközi kupákból.

A Bulgária-Anglia labdarúgó Eb-selejtezőt kétszer kellett félbeszakítani, mert a hazai szurkolók előbb náci karlendítéssel, majd huhogással fogadták a vendégcsapatot. Az eset után a bolgár szövetség elnöke, Boriszlav Mihajlov lemondott.