Vágólapra másolva!
Lionel Messi sérülése adta meg Ansu Fatinak a lehetőséget, hogy már nagyon fiatalon bemutatkozzon a Barcelona felnőttcsapatában. 16 évesen és 298 naposan lépett először pályára a katalán csapatban. Most a spanyol korosztályos válogatottban is megvolt a debütálása.

A Bissau-Guineában született Ansu Fati 2019. szeptember 20-án megkapta a spanyol állampolgárságot. Ekkor már - 16 évesen és 298 naposan - túl volt bemutatkozásán a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Az októberi válogatott hétvégéig hat mérkőzésen lépett pályára a Barcelona felnőttcsapatában, és az Osasuna, valamint a Valencia kapuját is bevette.

Miután a döntés megszületett, hogy Ansu Fati a spanyol válogatott mezét választja a bissau-guineai helyett, 17. életévének betöltése előtt pár nappal senkit sem lepett volna meg, hogy ha tagja lesz az október 26-november 17. között megrendezésre kerülő U17-es világbajnokság spanyol keretének. Fati és a spanyolok azonban más utat választottak, és egyből az U21-es válogatottba nevezték őt be.

Fati kedd este, a Montenegró elleni korosztályos Eb-selejtező 80. percében állt be, és a hosszabbításban majdnem gólt is tudott szerezni. Spanyolország 2-0-ra nyert és három mérkőzés után száz százalékos teljesítménnyel vezeti csoportját. A 2021-es U21-es Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovénia rendezi, így akár hazánkban is pályára léphet majd a csodatini.

A 2002. október 31-én született Ansu Fatiról készített portrénkat itt olvashatják.