Vágólapra másolva!
Mesut Özil a Premier League idei szezonjában nyolc forduló alatt csak egy meccset játszott az Arsenalban, kétszer kispadozott, ötször pedig a meccskeretbe sem került be. Ennek ellenére a német világbajnok irányítónak esze ágában sincs távoznia Észak-Londonból.

Özil a The Athletic újságírójának, David Ornsteinnek adott interjút, amelyben elmondta, a mellőzés ellenére sem tervezi a távozást.

„Élő szerződésem van, amit ki szeretnék tölteni.

Átmehetsz nehéz időszakokon, mint én most, de semmi ok nincs arra, hogy elmenekülj, így én sem fogok. Legalább 2021-ig itt maradok" – mondta Özil, aki 2018 februárjában – Arséne Wenger elküldése előtt – 2021-ig hosszabbított szerződést az Arsenallal, heti 350 ezer (127 millió forint) fontos fizetésért.

Mintha Mesut Özil nem szerepelne Unai Emery terveiben Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

Sokan úgy gondolják, Özil mellőzésében komoly szerepet játszik a tavaly nyáron kinevezett Unai Emery, aki nem találja a német karmester helyét a csapatban.

Amikor távozott, akkor is maradni akartam, mert szeretek az Arsenalnál játszani, ezért vagyok itt már hat éve. Amikor az emberek az utcán megállítanak, mindig azt mondom nekik, hogy ez az otthonom, nem megyek sehová" - tette hozzá Özil, aki elmondta azt is, hogy a világ legnagyobb edzőivel dolgozott együtt, olyanokkal, mint Arséne Wenger, José Mourinho és Joachim Löw. És ahogy nekik, úgy Unai Emerynek is megadja a tiszteletet.

A spanyol edző korábban elmondta, hogy nincsen semmilyen személyes ellentétje Özillel, szimplán csak azért nem játszatja, mert nem elégedett az edzésmunkájával.

Emery azóta kiemelte, hogy Özil edzésmunkája napról napra jobb, és nem zárta ki, hogy hétfőn este pályára küldi a Sheffield United elleni mérkőzésen.