Di Maria csodagólt lőtt, simán nyert a PSG - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentine midfielder Angel Di Maria (R) shoots and scores a goal against Nice's Argentine goalkeeper Walter Benitez during the French L1 football match between OGC Nice (OGCN) and Paris Saint-Germain (PSG) at "Allianz Riviera" stadium in Nice, southern France, on October 18, 2019. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának nyitómérkőzésén a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain 4-1-re győzött a Nice vendégeként.

A listavezető párizsi csapat már az első félórában percben kétgólos előnyre tett szert. A 15. percben egy argentin összjáték után Di Maria kapott remek labdát Icarditól, a félpályáról kilépve elfutott az ellenfél kapujáig, majd higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett.

Hat perccel később ismét Di Maria volt a főszereplő. Meunier átadása után kilépett a jobb oldalon, majd két pattanás után külsővel átemelte a megtorpanó honfitársát, Walter Benitezt.

Ángel Di Maria a 2019-es naptári évben 20 gólban vállalt szerepet (13 gól és 7 gólpassz) a francia bajnokságban. Nála csak Kylian Mbappé eredményesebb, aki 26 találatból vette ki a részét.

Az első félidőben a PSG remekül futballozott, 14-szer lőtt kapura, így könnyen eldönthette volna a meccset. A fordulás után azonban feljavult a Nice, amely a 67. percben szépíteni tudott. A párizsi védők szilveszteri kabaréba illő ügyetlenkedése után Igniatius Ganago elé került a labda, aki 12 méterről a léc alá lőtt.

Negyedórával a mérkőzés vége előtt elszálltak a hazaiak egyenlítési esélyei, ugyanis Wylan Cyprien utánrúgásért megkapta a második sárga lapját, így megfogyatkozott a nizzai csapat. Az eset után kialakult egy kis kakaskodás, ami azzal zárult, hogy Christophe Herelle adott egy taslit Leandro Paredesnek, így a hazaiak pillanatokon belül kettős emberhátrányba kerültek.

A nizzaiaknak kilenc emberrel már semmi esélyük sem volt az egyenlítésre, ráadásul a 87. percben a sérülése után visszatérő Klyian Mbappé is gólt lőtt, ezzel eldöntve a meccset.

A 91. percben az argentin Mauro Icardi állította be a 4-1-es végeredményt, miután egy kontratámadás végén, Mbappé átadása után az üres kapuba passzolt.

Győzelmével a PSG öt pont előnnyel vezeti a tabellát a Nantes előtt, amely egy meccsel kevesebbet játszott.