Kiütötte az Eibart a Barcelona

FC Barcelona v Villarreal CF  - La Liga FOOTBALL SPORT Spain La Liga Santander FC Barcelona Villarreal Lionel Messi
Lionel Messi of Barcelona in action during the Liga match between FC Barcelona and Villarreal CF at Camp Nou on September 24, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság 9. fordulójában, idegenben verte meg Barcelona az Eibart 3-0-ra Griezmann, Messi és Suárez góljaival. A katalánok ezzel a győzelemmel vezetik a spanyol bajnokságot.

A Barcelona edzője Ernesto Valverde a legjobb összeállításban küldte pályára a csapatát, a támadósorban Messi, Griezmann és Suárez is helyet kapott. A 13. percig kellett várni az első gólra, Griezmann kapott Lenglettől egy remek kiugratást és higgadtan lőtt a kapuba.

Az Eibar a gól után letámadta a Barcát, amivel nehezítette a katalánok támadásainak a felépítését.. A 30. percben Messi gólhelyzetben elesett a tizenhatoson beül, de nem ítélt a szabálytalanságot a játékvezető. A félidőig az Eibar kapusa Dmitrovic kivédte a katalán lehetőségeket, így egygólos Barca-előnnyel mentek a szünetre a csapatok.
A folytatásban a Barcelona hamar döntésre akarta vinni a meccset, a 49. percben Suárez lőtt a kapuba, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette. Az 59. percben Messi már nem hibázott, egy kapu előtti kavarodást követően 10 méterről helyezett a kapuba.

Nyolc perccel később Suárez is betalált, Messitől kapott egy passzt és higgadtan gurított a kapuba.

Messinek és Suáreznek is volt még helyzete a hajrában, de egyikőjüknek sem sikerült gólt szerezni. A Barcelona 3-0-ra verte az Eibart és átvette a vezetést a spanyol bajnokságban.