Társoldalunk:

Kiütötte az Eibart a Barcelona

2019.10.19. 14:53

A spanyol bajnokság 9. fordulójában, idegenben verte meg Barcelona az Eibart 3-0-ra Griezmann, Messi és Suárez góljaival. A katalánok ezzel a győzelemmel vezetik a spanyol bajnokságot.

A Barcelona edzője Ernesto Valverde a legjobb összeállításban küldte pályára a csapatát, a támadósorban Messi, Griezmann és Suárez is helyet kapott. A 13. percig kellett várni az első gólra, Griezmann kapott Lenglettől egy remek kiugratást és higgadtan lőtt a kapuba.

Az Eibar a gól után letámadta a Barcát, amivel nehezítette a katalánok támadásainak a felépítését.. A 30. percben Messi gólhelyzetben elesett a tizenhatoson beül, de nem ítélt a szabálytalanságot a játékvezető. A félidőig az Eibar kapusa Dmitrovic kivédte a katalán lehetőségeket, így egygólos Barca-előnnyel mentek a szünetre a csapatok.
A folytatásban a Barcelona hamar döntésre akarta vinni a meccset, a 49. percben Suárez lőtt a kapuba, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette. Az 59. percben Messi már nem hibázott, egy kapu előtti kavarodást követően 10 méterről helyezett a kapuba.

Nyolc perccel később Suárez is betalált, Messitől kapott egy passzt és higgadtan gurított a kapuba.

Messinek és Suáreznek is volt még helyzete a hajrában, de egyikőjüknek sem sikerült gólt szerezni. A Barcelona 3-0-ra verte az Eibart és átvette a vezetést a spanyol bajnokságban.