Nikolics Nemanja: Magyarországon csak Fehérváron szeretnék játszani

Cruz Azul v Chicago Fire: Quarterfinal - 2019 Leagues Cup GettyImageRank2 SPORT major league soccer club soccer soccer
Gólpasszal búcsúzott Nikolics Nemanja az MLS-től
Vágólapra másolva!
A Chicago Fire-tól három év után búcsúzó Nikolics Nemanja nyilatkozott az amerikai karrierjének részleteiről és a pályafutásának folytatásáról a Nemzeti Sportnak.

"Gyönyörű volt ez a három év, rengeteg szép emlékkel gazdagodtam. A futball hihetetlenül fontos az életemben, de van, ami még fontosabb: a családom. Tijana és Marko után a harmadik gyermekünk, Nia itt született, és ez örökre Chicagóhoz köt minket.

Messze kerültünk az otthonunktól, új kultúrát, új közeget kellett megszoknunk. Eleinte nem volt egyszerű, de ahogy telt az idő, úgy rázódtunk bele a hétköznapokba, mígnem azt vettük észre, itt is kialakult, mi több, zökkenőmentesen zajlik az életünk. Büszke vagyok a feleségemre és a gyerekekre, lehetetlen szavakba önteni, mi mindent tettek értem, illetve azért, hogy kizárólag a játékra kelljen összpontosítanom. Korábban is erős volt köztünk a kapocs, de itt tovább erősödött" - mesélt Nikolics a beilleszkedés nehézségeiről.

Három év után távozik Chicagóból Nikolics Nemanja Forrás: AFP/2019 Getty Images/Quinn Harris

"Kockáztattam azzal, hogy az Egyesült Államokba szerződtem. Noha sokan óvtak, volt elég önbizalmam ahhoz, hogy belevágjak a kalandba. Voltak céljaim, meg akartam mutatni, hogy itt is megállom a helyem.

Az MLS-ben tényleg minden megtörténhet. Az is, hogy az egyik csapat megnyeri a bajnokságot, a következő idényben viszont be sem jut a rájátszásba. El tudja képzelni, hogy a Vidi az idén aranyérmes lesz, jövőre meg az alsóházban szenved? Amerikában mások a szokások, mások a szabályok, nekem ezekhez minél hamarabb alkalmazkodnom kellett. Szerintem sikerült" - mondta a zentai születésű labdarúgó az amerikai élet furcsaságairól.

Nikolics Nemanja szerint az MLS nagyon más volt, mint ahol korábban játszott Forrás: chicago-fire.com

"Még semmi sem biztos, csak az, hogy január elsejével nincs csapatom. A kulcsszó most a türelem. A menedzseremmel, Filipovics Vladannal nyolc éve dolgozunk együtt, eddig rendre jó döntéseket hoztunk, meggyőződésem, hogy ezúttal sem lesz másként. A Fehérvár FC volt az első klub, amelyikkel tárgyaltunk, de nem született megegyezés. Ez nem jelenti azt, hogy nem is fog, ám jelen állás szerint nem térek haza.

Magyarországon már csak Fehérváron szeretnék játszani.

Ha nem sikerül, tudomásul veszem. Már csak azért sem aggódom, mert konkrétum ugyan még nincs, érdeklődők vannak. Sokáig nem szeretném húzni a döntést, de még várok arra a lehetőségre, amely igazán megfog" - zárta le a mondandóját Nikolics a folytatással kapcsolatban.