Társoldalunk:

A Juventus legyőzte Nagy Ádám korábbi csapatát

2019.10.19. 22:39

A Juventus hazai pályán 2-1-re legyőzte a Bolognát a Serie A 8. fordulójának szombati esti mérkőzésén. 

A címvédő Juventus keretéből több olyan játékos is hiányzott – így Aaron Ramsey, Giorgio Chiellini, Diego Costa – aki alapembernek számítana, de ennek ellenére is a torinóiak voltak az esélyesek az elmúlt idényen éppen csak az élvonalban ragadó Bolognával szemben. 

A Juve kezdett jobban, és a 19. percben kihasználva a vendégek bizonytalankodását Cristiano Ronaldo meg is szerezte a vezetést. 

Ezt követően viszont visszavettek a tempóból, a Bologna pedig annyira felbátorodott, hogy a 26. percben Danilo lövésével ki is egyenlített.

A második félidő elején megint a torinóiak uralták a meccset, és egy újabb védelmi hibát kihasználva visszavették a vezetést, ezúttal Miralem Pjanic volt eredményes.

A Juve ezt követően már nem követte el az első félidőben látott hibát, irányítása alatt tartotta a meccset, több helyzetet is kialakított, igaz, Buffonnak is akadt védenivalója. Mi több a ráadás utolsó perceiben Irrati játékvezető előbb nem adott meg egy nyilvánvaló büntető Matthijs de Ligt kezezése után, majd Federico Santander előbb a felső lécet találta telibe, ollózását pedig Buffon tolta hatalmas bravúrral a léc fölé. 

Eredmény, Serie A, 8. forduló
Juventus–Bologna 2-1 (1-1)
gól: Cristiano Ronaldo 19., Pjanics 54., ill. Danilo 26.