Vágólapra másolva!
A holland sztár DJ és producer, Martin Garrix írja a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos dalát, bevonuló zenéjét, valamint a tévéközvetítések alatt hallható szignált is, döntött az UEFA hétvégén Amszterdamban.

A jelentős labdarúgó-eseményekhez hagyományosan egy-egy előadó és egy sláger is kötődik. Ilyen volt 2016-os foci-Eb-n David Guetta és Zara Larsson közös alkotása, a This One's For You, vagy az oroszországi vb-n Jason Derulo Colors című dala, vagy éppen a 2010-es dél-afrikai vébé idején Shakira slágere, a Waka-waka, emlékeztet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) oldalán megjelent hír.

"A torna lebonyolítása, hogy 12 országban rendezik a mérkőzéseket, közelebb fogja hozni az embereket a jövő nyári eseményekhez; és nagyon remélem, hogy az én dalom is segíteni fog abban, hogy Európában mindenki az Eb részesének érezze magát. Megtisztelő, hogy engem kértek fel erre a feladatra, hiszen soha ekkora ünnepe nem volt a kontinens labdarúgásának, és én magam is focirajongó vagyok" – fogalmazott a 23 éves Martin Garrix.

A lemezlovasnak az áttörést Animals című dala hozta meg 2013-ban, karrierje azóta is felfelé ível, 2016-ban a DJ Magazine Top 100-as listájának első helyén végzett. Magyarországon a Balaton Soundon, a Szigeten és a VOLT Fesztiválon is hallhatták már a rajongók.