BL: nehezen nyert az Atlético, pontot szerzett a Dinamo Zagreb

Horizontal
Atletico Madrid's Spanish forward Alvaro Morata celebrates his goal with Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone during the UEFA Champions League Group D football match between Atletico Madrid and Bayer Leverkusen at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on October 22, 2019. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden a spanyol Atlético Madrid hazai pályán 1-0-ra legyőzte a német Bayern Leverkusen csapatát a Bajnokok Ligája D csoportjának harmadik fordulójában, míg a C csoportban az ukrán Sahtar Donyeck 2-2-es döntetlent játszott a horvát Dinamo Zagreb ellen, Harkovban.

Az Atlético Madrid nem futballozott jól a Leverkusen elleni találkozón. Az első félidőben a németeknél volt többet a labda, igaz, komoly helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.

Nem volt közönségszórakoztató az Atlético-Leverkusen meccs Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A második félidőben az Atlético Madrid kezdeményezett, de az igazán komoly helyzetek továbbra is elmaradtak. A 63. percben a spanyolok nem kaptak meg egy tizenegyest. Diego Costa lépett ki ziccerben, a mellette futó Sven Bender elcsúszott, de testtel pont a spanyol támadó elé esett, aki így szintén felborult. A játékvezető viszont nem ítélt tizenegyest, és valami értetetlen oknál fogva a videobíró sem jelzett szabálytalanságot.

A 78. percben végül megszerezte a győztes gólt az Atlético Madrid. A brazil balhátvéd Renan Lodi beadására Alváro Morata érkezett, és hat méterről a kapuba fejelt.

Az utolsó negyedórában a németek próbálkoztak, de az Atlético védelme stabil volt, így a madridi csapat megnyerte a meccset, és fontos lépést tett a továbbjutás felé.

Bajnokok Ligája, 3. forduló

D csoport
Atlético Madrid-Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 6 3 0 3 8-5 3 12
GY
GY
GY
D
D
2.
Real Sociedad 6 3 0 3 7-2 5 12
GY
GY
GY
D
D
3.
Salzburg 6 1 4 1 4-8 -4 4
V
V
V
D
V
4.
Benfica 6 1 4 1 7-11 -4 4
V
V
V
D
GY

A Harkovban rendezett mérkőzésen a Sahtar Donyeck negyedóra elteltével megszerezte a vezetést. Marlos átadásával Jevhen Konopljanka tört kapura, és közelről értékesített egy ziccert.

A 25. percben egyenlített a Dinamo Zagreb. A csapat legkeresettebb játékosa, a spanyol Dani Olmo érkezett Mislav Orsic balról belőtt labdájára, és közelről a kapuba belsőzött.

A második félidő donyecki fölénnyel indult. Az ukránok több mint 70%-ban birtokolták a labdát, mégis a horvátok tudtak fordítani. Egy szöglet után az ukránok kapusa érthetetlen módon lerántotta az előtte helyezkedő Mario Gavranovicot, a játékvezető pedig a videobíró bevonása után büntetőt ítélt, amit Mislav Orsic értékesített.

A 75. percben egyenlített a Sahtar. A brazil Alan Patrick adott káprázatos labdát honfitársának, Dodónak, aki rávezette a labdát a kapusra, kicselezte, majd az üres kapuba lőtt.

A folytatásban az ukránok irányították a játékot, de nem tudták megszerezni a győztes gólt, így a horvátok értékes pontot szereztek, és továbbra is a csoport második helyén állnak, ami bombameglepetés, mert amikor legutóbb a BL-főtáblán szerepeltek (a 2016/17-es szezonban), akkor mind a hat csoportmeccsüket elvesztették.

Bajnokok Ligája, 3. forduló

C csoport
Sahtar Donyeck-Dinamo Zagreb 2-2 (1-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 6 6 0 0 16-7 9 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
SSC Napoli 6 3 2 1 10-9 1 10
V
GY
D
V
GY
3.
Braga 6 1 4 1 6-12 -6 4
GY
V
V
D
V
4.
Union Berlin 6 0 4 2 6-10 -4 2
V
V
D
D
V