Óriási magyar győzelem a kosárlabda Bajnokok Ligájában

Falco, kosárlabda, szombathely
A szombathelyi kosárcsapat remekül játszott a harmadik negyedig
Vágólapra másolva!
Nem várt nagyszerű teljesítménnyel, óriási meglepetésre a Falco férfi kosárlabdacsapata 10 ponttal megverte a görög PAOK csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A szombathelyi csapat történelmi sikert ért el hazai pályán.

Dávid Kornél, hazánk egyetlen NBA-játékosa is a helyszínről tekintette meg a Falco történetének első hazai BL-csoportkörös mérkőzését. Szenzációs hangulatban indult a találkozó, kapkodva kezdett mindkét együttes, Egekeze talált be először, távolról, majd Perl ziccerezett. A görögök kapták el hamarabb a fonalat, a harmadik percben 2-7 állt a táblán. A Falco azonban nem roppant meg, és kiegyenlített. Váltottak a vendégek, és újra megléptek (11-20), majd a negyed végére újra közeledett a magyar bajnok (16-20).

Egy formás akció végén Lake szerezte meg első pontjait. Filipovity hármasával először vezetett a Szombathely. Váradi büntetői előtt, 21-20-nál időt kért a PAOK. Jött az újabb fordulat, fellazult a Falco védekezése, így a második negyed derekán, 26-30-nál Okorn is felmutatta a T-betűt. Akárcsak 32-30-nál a kollégája, elég sokat állt a játék. Egy fegyelmezetlenséget kihasznált a PAOK, 32-36 a szünet.

Benke tizedik pontját szerezte a fordulás után. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, váltott vezetéssel. Izgalmas volt a meccs. Perl nagyon rákapcsolt, de Benkére sem lehetett panasz. 55-56-ról indult a záró felvonás.

5-0-val indított a Falco, amikor Knowles könyököse után sportszerűtlen faultot kapott. Hooker az első büntetőjét elrontotta – amúgy is elég gyengén célzott a vonalról a magyar együttes –, a másodikat viszont bedobta (61-56). Időt kért a PAOK. Hiába, nem tört meg Benkéék lendülete. Kevesebb, mint kettő és fél perc volt hátra, amikor 69-62-nél újabb vendég timeout következett. Elképesztően jól hajrázott a Falco, szívós, agresszív védekezésből gyors könnyű kosarakat szerzett, és meglógott tíz ponttal.

Innen már nem volt visszaút,

a vasiak nagyot küzdöttek, és összességében megérdemelten szerezték meg történetük első BL-csoportkörös győzelmét.

Ami főleg örömteli, hogy a magyar válogatott játékosok kulcsszerepet vállaltak a sikerből.

Bajnokok Ligája, D-csoport, 2. forduló: Falco-PAOK 76-66 (16-20, 16-16, 23-20, 21-10)

Falco: Hooker 10, Perl 23/9, Benke 15/3, Washington 2, Reddic 6. Csere: Váradi 8/3, Filipovity 8/3, Lake 2.
PAOK: Lewis 3, Smith 13/6, Wiggins 9, Egekeze 11/9, Knowles 6. Csere: Best 11/6, Csoklasz 8/3, Margaritisz 1, Szarikopulosz 4.

Forrás: BB1