Vágólapra másolva!
November 15-én, az uruguayi labdarúgó-válogatott elleni felkészülési mérkőzéssel új fejezet kezdődik a magyar labdarúgás történetében: hivatalosan is megnyitja kapuit az új nemzeti stadion, a Puskás Aréna. A Magyar Labdarúgó Szövetség összegyűjtött minden fontos információt az Arénával és a nyitómeccsel kapcsolatban.

A teljesen újjáépített Puskás Aréna igazán méltó mérkőzéssel nyitja meg kapuit a szurkolók előtt: az Uruguay legjobbjai ellen játszott első meccs egyben Gera Zoltán, 97-szeres válogatott játékos, az U21-es válogatott szövetségi edzőjének, Marco Rossi segítőjének búcsúmérkőzését is jelenti.

Gera Zoltán az utóbbi 20 év legjobb magyar focistája Forrás: MTI/Illyés Tibor

Amint azt szurkolók már megszokhatták, jegyeiket online és személyesen is megvásárolhatják. Az online jegyértékesítés továbbra is a már ismert felületen, a meccsjegy.mlsz.hu oldalról érhető el. Míg személyesen az ezen a weboldalon feltüntetett helyszíneken vásárolhatók meg a nyitómeccs belépői.

A jegyértékesítés első szakasza

Az elmúlt években megszokott módon először az MLSZ Szurkolói Klubjának (SZK) tagjai válthatják meg a jegyüket a mérkőzésre 2019. október 25-én, 10 órától. Egy szurkoló hat darab jegyet vásárolhat, de az SZK-elővásárlási időszakban mind a hat jegy tulajdonosának klubtagnak kell lennie. Az MLSZ Szurkolói Klubhoz bárki csatlakozhat a szurkoloiklub.mlsz.hu weboldalon.

Az elővásárlási időszak letelte után is érdemes klubtagként megvásárolni a belépőjegyeket, hiszen az MLSZ Szurkolói Klub tagjai a teljes jegyvásárlási időszak alatt 15% kedvezményben részesülnek.

A jegyértékesítés második szakasza:

Október 28-án, hétfőn reggel 10 órakor indul a jegyértékesítés következő szakasza, amikor a még elérhető mérkőzésjegyeket valamennyi vásárló számára elérhetővé teszik. A viszonteladói pontok listája itt érhető el.

A mérkőzésre a megszokott módon a személyes adatok megadásával lehet megvásárolni a publikus forgalomba kerülő jegyeket. A jegyvásárláshoz nem szükséges klubkártya, az adatok az online felületen megadhatók.

A jegyek átírására egyszeri 1500 forintos díj ellenében, legkésőbb a mérkőzés előtt 72 órával van lehetőség. A névátírás utalványt ugyancsak a megújult jegyértékesítési felületen lehet megvenni.

A kiemelt érdeklődésre való tekintettel az új rendszer két új szolgáltatást is alkalmazni fog a szurkolók minél gördülékenyebb és gyorsabb kiszolgálásának érdekében:

  • Megnövekedett forgalom esetén bekapcsol az „előszoba", amelyből a rendszer érkezési sorrendben engedi át a felhasználókat az értékesítés felületére. Az előszoba felületén látható lesz a vásárló sorszáma és a várakozás várható időtartama.
  • A gyorsabb kiszolgálás érdekében a jegyértékesítés indulásakor a rendszer jegyfelajánlás szolgáltatást fog alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy miután a vásárló a felületen kiválasztja a kívánt szektort, a helyeket a rendszer automatikusan ajánlja fel az igényelt jegyszám mennyiségében. Ha a felajánlott székek megfelelnek, akkor a fizetéssel folytatódhat a vásárlás; amennyiben a vásárló módosítani szeretne a kapott helyeken, a jegyek törlése után, a szektorra kattintással új felajánlást kezdhet. A jegyvásárlás menetéről a Vásárlási Tájékoztatóban található részletes információ, amely a jegyértékesítési oldalon érhető el.

Jegykategóriák

A nyitómérkőzésre összesen öt kategóriában vásárolhatók jegyek: a négy lelátói kategória mellett VIP jegyek is elérhetőek.

A Puskás Aréna nyitómérkőzésére szóló jegykategóriák Forrás: mlsz.hu

A mérkőzést a mozgáskorlátozott szurkolóik ingyenesen tekinthetik meg, míg kísérőik a 4. kategória árain vásárolhatják meg a jegyeiket a speciálisan számukra fenntartott helyekre. Speciális jegyigényeiket a megújult ügyfélszolgálaton keresztül adhatják le az MLSZ partnere, az InterTicket kollégáinak.

Érkezés a Puskás Arénához

A létesítmény újjáépítésével a stadion közvetlen környezete is megújul: bár a stadion készen áll a megnyitóra, a területrendezés nem fejeződik be november közepére, így a nyitómérkőzés megközelítése eltérő lesz a korábban megszokottól.

Az stadion területére a Dózsa György út felől két (III. és VI.), a Stefánia út felől három (X., XI. és XIII.) bejáraton lehet belépni. A bejáratoknál minden esetben vizuális jegyellenőrzés történik, ezért fontos, hogy a szurkolók készítsék elő érvényes jegyüket, ezzel is meggyorsítva a bejutást a stadionkertbe.

Innen az arénába vezető forgókapuk közvetlenül az épület mellett találhatóak; összesen hat kapucsoporton lehet megközelíteni a lelátókat, mindkét oldalon 3–3 (Dózsa György út felől D-E-F, Stefánia út felől A-B, a Thököly út felől C) kapucsoport áll a szurkolók rendelkezésére. Fontos, hogy a C kapucsoportot a környező utcák lezárása miatt kizárólag a Thököly út felől lehet megközelíteni.

A várható tömeg miatt fontos, hogy a szurkolók a megszokottnál korábban érkezzenek ki a stadionhoz, és a belépéskor kövessék a jegyükön található útmutatásokat, illetve a kihelyezett tájékoztató információkat. A megfelelő bejáratok megközelítését a helyszínen önkéntesek is segítik.

Javasolt megközelítési útvonalak

A kapucsoport - Stefánia út felől (X. bejárat)
B kapucsoport - Stefánia út felől (XI. bejárat)
C kapucsoport - Stefánia út felől (XIII. bejárat – csak a Thököly út irányából!)
D Kapucsoport - Dózsa György út felől (III. bejárat – javasolt a Keleti pályaudvar irányából megközelíteni)
E Kapucsoport - Dózsa György út felől (III. bejárat / VI. bejárat)
F Kapucsoport - Dózsa György út felől (VI. bejárat)
VIP EAST - Dózsa György út felől (VI. bejárat / Stefánia út felől X. bejárat)

Mozgáskorlátozott szurkolók részére a belépés a B és E kapucsoportokon lehetséges, itt liftek is rendelkezésre állnak.

A térkép segítségével előre tájékozódhatnak a szurkolók a jegyükön szereplő bejárat megközelítéséről Forrás: mlsz.hu