Vágólapra másolva!
Aurelio De Laurentiis, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Napoli elnöke elmondta, hogy szeretné a csapatához csábítani Zlatan Ibrahimovicot, akinek december 31-én lejár a szerződése a Los Angeles Galaxynál.

A 38 éves támadó az idei szezonban 30 meccsen 30 gólt szerzett, mellette 7 gólpasszt is adott, és csapatával versenyben van az MLS bajnoki címéért. A szerződése azonban december 31-én lejár, és mivel még mindig a világ egyik legjobb játékosa, minden bizonnyal visszatér Európába, a legmagasabb szintre.

„Ő a barátom, akivel nemrég Los Angelesben találkoztam, de nem futballistaként, hanem hétköznapi emberként, mert ugyanabban a szállodában laktunk - mondta Aurelio De Laurentiis.

- tette hozzá a Napoli elnöke, aki hónapokkal ezelőtt már jelezte a svéd sztárnak, hogy tárt karokkal várják Nápolyban.

Ibra a szezon végén minden bizonnyal távozik Los Angelesből Forrás: AFP/2019 Getty Images/Sean M. Haffey

Október elején Malmőben leleplezték Ibrahimovic 2,7 méter magas, 500 kilós bronzszobrát. Az ünnepségen a svéd szupersztár az olasz La Gazzetta Dello Sportnak elmondta, hogy Olaszország a második otthona, így nem lenne ellenére a visszatérés.

"38 éves vagyok egy kisfiú lelkesedésével és győzni akarásával.

Még nem gondolok a jövőmre, a helyzetet majd nyugodtan értékelem a családommal. Valami különlegeset kell találnom, ami továbbra is táplálhatja bennem a tüzet. Olyan csapatba akarok menni, amely trófeákért küzd" - mondta Ibrahimovic, aki nem levezetni szeretne.

Ibra rajong Diego Maradonáért, akit Nápolyban istenként tisztelnek.

„Nagyon tetszett a róla készült dokumentumfilm. Maradonához senki sem hasonlítható.

- folytatta Ibra, akinek nem lenne egyszerű az argentin legenda nyomába érnie, ugyanis Maradona két bajnoki címét és egy UEFA-kupát nyert a Napolival. - Nem azt mondom, hogy oda igazolok, a végső döntés sok mindentől függ. De tény, hogy ha Nápolyra gondolok, elfog a lelkesedés. Fantasztikus lenne a telt házas San Paolo Stadionban játszani, és ott van a főnök (Carlo Ancelotti - a szerk.) is, aki nagyszerű focit játszat."

Ibrahimovic kijelentése után Carlo Ancelotti is vette a lapot, és a Verona elleni győztes meccs után azt mondta: „ma este felhívom, és megmondom neki, hogy várjuk szeretettel" - viccelődött az olasz edző, aki 2012/13-as szezonban a Paris Saint-Germainnél dolgozott együtt Ibrahimoviccsal.

Ibrahimovic remek kapcsolatot ápol Ancelottival Forrás: AFP/FF/Franck Fife

A svéd támadó csapata, a Los Angeles Galaxy pénteken hajnali 4.30-tól a Los Angeles FC-vel játszik negyeddöntőt az MLS nyugati főcsoportjában. A találkozó pikantériája, hogy az ellenfélnél játszik az a Carlos Vela, aki 33 góljával megelőzte Ibrahimovicot a gólkirályi címért folytatott harcban, az alapszakaszban.