Társoldalunk:

Hajdú B. István: A brazil Ronaldót tekinthetem példaképemnek

2019.10.26. 13:18

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem csapatának győzelmével fejeződött be az október 23-i OPEL DUNA kaminokupa. A tornára évek óta az ország minden pontjáról érkeznek csapatok, ezúttal nem kevesebb, mint 114 amatőr kispályás csapat vett részt. A színvonalas tornát gálamérkőzés is színesítette, melyet az Andonik médiaválogatott és a Kaminokupa VIP-csapata játszott.

Az Országos Minifutball Szövetség versenyrendező csapata, a kaminokupa minden évben megrendezi azt a nagyszabású versenyt, melyre ezúttal érkeztek csapatok Makóról, Győrből, Mezőkövesdről, Nyíregyházáról, Kaposvárról, Szombathelyről és Miskolcról is. A késő estébe nyúló tornát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem csapata nyerte, amely a döntőben büntetőkkel győzte le a DFT együttesét.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem csapatának győzelmével fejeződött be az október 23-i OPEL DUNA KaminokupaForrás: dbl.V-photo/Dbl.V-Photo

A kaminokupát gálamérkőzés is színesítette, az összecsapáson olyan sztárok léptek pályára, mint a Ferencváros 1995-ös BL-hősei, Lisztes Krisztián, Telek András illetve Keller József, Magyarország egyik legkedveltebb sportkommentátora, Hajdú B. István, vagy éppen az énekes Gájer Bálint, aki bár nyolc gólt kapott – a Kaminokupa VIP csapata 8-5-re verte az Andonik médiaválogatottat –, mégis a meccs egyik legjobbja volt elképesztő védéseinek köszönhetően.

A 29-szeres magyar válogatott Keller József, aki tagja volt a Ferencváros 1995-ös BL-csapatának, az Origónak beszélt arról, hogy a foci szinte minden percét kitölti. 

Keller József nagyon szeret kispályázniForrás: dbl.V-photo/Dbl.V-Photo

„Ritkán játszunk kispályán sajnos. Akkor tudunk együtt lenni, amikor a médiaválogatott révén összejövünk a barátokkal, korábbi csapattársakkal. Ilyenkor szoktunk egy-egy meccset lejátszani. Sok a teendőm, jelenleg a Ferencváros utánpótlásában dolgozom. Rengeteg csapatunk van, szerencsére tehetséges játékosokból sincs hiány. Bízunk benne, hogy majd közülük sokan lehetőséghez jutnak az első csapatnál is, ez a cél" – mondta Keller József, aki a felnőtt válogatottról is ejtett pár szót.

„Sorsdöntő mérkőzés vár a játékosokra Wales ellen. Nagyon kellene a győzelem, mert akkor ott lehetnénk az Eb-n. Sajnálom, hogy az előző meccseken nem jött össze egy-egy bravúr, mert az sokat számított volna. Főleg, ha a legnagyobb riválisoktól vettünk volna el pontot, pontokat" – tette hozzá az FTC örökös bajnoka, aki 1989-ben az év labdarúgója volt Magyarországon.

Hajdú B. István a pályán is jó teljesítményre képesForrás: dbl.V-photo/Dbl.V-Photo

„Gyerekkoromtól fogva imádtam focizni, így amikor tehetem, akkor játszok egy kicsit. Az a nagy baj, hogy amikor én ráérek, akkor a csapattársaim nagy része nem. Játszottam bajnokságban is, de nyilván hétvégén, amikor NB I-es mérkőzéseket kell közvetíteni, vagy gólműsorokat készíteni, akkor nem tudok elmenni. Pedig nyilván nekem is többet kellene mozognom, mert nem csak az évek rakódtak rám. Ebből a szempontból a brazil Ronaldót tekinthetem példaképemnek, mivel minél idősebb vagyok, annál súlyosabb is" – mondta Hajdú B. István, akit egy körömsérülés hátráltatott a gálameccsen, de így is kiválóan teljesített.

„Az egyik lábamat egyáltalán nem tudtam használni. Ami a csapattársak szerint egyébként nem is baj. Az a lényeg, hogy nekünk egy örömforrás a foci. Természetesen a szabályokat és magunkat is komolyan véve. A médiaválogatottban is vannak olyan játékosok, akik válogatottak voltak, Bajnokok Ligájában játszottak, ők nem engedhetik meg maguknak, hogy egy ilyen tornán háromszor bebőrözzék őket. Bár ettől nem is tartottam. Inkább nekünk inspiráció, hogy például a pályán lehettem Lisztes Krisztiánnal, aki a futballban kicsit többre vitte, mint én" – tette hozzá Magyarország egyik kedvenc sportkommentátora.

„Sajnálom, hogy nem sikerült legalább a 3. helyet megszerezni. Pici szerencsével az elődöntő meglehetett volna, és akkor már rosszul nem járhatott volna a válogatott. Ha kikaptak volna a döntőben, akkor is legalább ott lett volna az ezüstérem. Látható, hogy amikor pályára lép egy igazán amatőr kispályázni, az nem ugyanaz, mint amikor olyanok játszanak, akik ezzel töltik az életük nagy részét. Olyan a technikai képzettség, illetve olyan figurák jelennek meg, amiről egy átlagember csak álmodhat. Azt hiszem, ha a labdarúgás bármely válfajában a legjobb négy közé jutnánk, azt aláírnám" – beszélt a kispályás fociválogatott perthi szerepléséről Hajdú B. István.

Barabás Miklós nem tud leállni a focivalForrás: Origo

A kispályás fociválogatottal az ausztráliai világbajnokságon 4. helyen végző Barabás Miklós a győztes Kaminokupa VIP Team tagjaként is brillírozott.

„Gyakorlatilag egy hét pihenőm sem volt a világbajnokság után. Hetente három-négy alkalommal ugyanúgy játszom. Legtöbbször a kaminokupán, ahogy most is. Ami a válogatottat illeti, a csapattársakkal tartjuk a kapcsolatot, természetesen az Ececés klubtársakkal jobban. Velük többször találkozom, gyakrabban játszunk együtt. A vidékiekkel főleg a közösségi oldalakon tudunk beszélgetni. Idén már nem lesz válogatott összetartás, jövőre kezdjük meg a felkészülést az Európa-bajnokságra. Nagy Lajos elmondása szerint megpróbálja majd együtt tartani a keretet, és ha ez sikerül, akkor akár érmet is szerezhetünk majd" – árulta el Barabás Miklós.

A Pázmány csapatának diadalával egyébként új győztest avattak október 23-án a budapesti Labdakert Sportklubban.