Társoldalunk:

Ibrahimovic a nemi szervét mutogatva fejezte be amerikai karrierjét - videó

2019.10.25. 08:59

A Los Angeles Galaxy egy nyolcgólos mérkőzésen szenvedett vereséget a városi rivális, Los Angeles FC otthonában az amerikai profi focibajnokság (MLS) rájátszásában. Zlatan Ibrahimovic ugyan gólt szerzett a vesztes csapatban, utolsó amerikai mérkőzése mégsem emiatt marad emlékezetes.

A nyugati főcsoport elődöntőjében a hazaiak a mexikói Carlos Vela duplájával a 40. percben 2-0-ra vezettek, de egy perccel a második gól után az argentin Cristian Pavón szépített, majd az 55. percben Zlatan Ibrahimovic kiegyenlített.

A Los Angeles FC azonban újítani tudott, és előbb az uruguayi Diego Rossi, majd a csereként pályára lépő norvég Adama Diomande duplájával a 80. percre eldöntötték a meccset miután a másik oldalról csak a venezuelai Rolf Feltscher tudott egyszer a kapuba találni.

A LAFC szurkolói boldogan ünnepelték az 5-3-as sikert és a főcsoportdőntőtbe jutást, miközben az utolsó MLS-meccse után a pályáról levonuló Zlatan Ibrahimovicot hergelték. A svéd köztudattan "jól" viseli az ilyen helyzeteket, ezúttal is megvolt a válasza...

A svéd 2018 tavaszán egy bődületesen nagy góllal nyitotta amerikai karrierjét, amit aztán két All-Star-válogatottsággal, Év Újonca-díjjal (2018), az Év gólja (2018) és az ESPN Év Játékosa (2019) elismerésekkel tett még emlékezetesebbé. Meg persze ezzel a búcsúval.