Társoldalunk:

Szoboszlai: Csak a rotáció miatt nem léptem pályára a Napoli ellen

2019.10.25. 11:57

Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sportnak adott interjúban cáfolta, hogy a pályán kívül mutatott viselkedése miatt nem lépett volna pályára a Red Bull Salzburgban a Napoli elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A Kronen Zeitung című osztrák lap csütörtökön külön cikkben foglalkozott vele, hogy miért nem lépett a pályára az eddig bajnokikon és a BL-ben is rendre szerepet kapó magyar válogatott támadó. A cikk szerzője szerint Szoboszlai hozzáállásával vannak problémák, a "fejébe szállhatott, hogy az utóbbi hetekben-hónapokban számtalan átigazolási pletykában szerepelt, akár az Arsenal, az Inter vagy a Juventus kapcsán". 

Szoboszlait támadja egy osztrák lap

Nyilvános "figyelmeztetést" küldött az egyik osztrák lap Szoboszlai Dominiknak, aki a szerző szerint viselkedése miatt maradt ki szerdán a Red Bull Salzburg BL-kezdőcsapatából. A Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik ezúttal a kispadról figyelte végig a Napoli elleni BL-csoportmeccset, melyen csapata hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett.

Szoboszlai most ezt cáfolta a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában. 

"Aki figyelemmel követi a szereplésünket, egyértelműen láthatja, hogy az edzőnk a sorozatterhelés miatt előszeretettel rotál, és szinte sohasem lépünk pályára ugyanabban az összeállításban – mondta a hatszoros válogatott középpályás. Eddig minden jelentős meccsünkön kezdő voltam, most nem történt más, mint hogy pihentem, nincs semmi különös. Nagy céljaink vannak, nagyon sok a jó játékosunk, akik mind játszani akarnak. Ez a kulcsa a fejlődésünknek."

Szoboszlai a Napoli elleni találkozóról és a továbbjutási esélyekről is beszélt. Előbbiről elmondta, úgy érezte, hogy a 45. és a 70. perc között egyértelműen irányították a találkozót, de megpecsételte a sorsukat, hogy a második egyenlítést követően egy percben újabb gólt kaptak. 

"A szurkolók tizennégy évet vártak arra, hogy a Salzburg a Bajnokok Ligájában szerepelhessen, ha már itt vagyunk, s erős csapatunk van, szeretnénk továbbjutni. Az eddigi három összecsapáson senki sem focizott le minket, úgyhogy igen, csalódott lennék, ha nem jutánk tovább – mondta a támadó. A Salzburg a következő három fordulóban előbb Nápolyba, majd Genkbe utazik, végül a Liverpoolt fogadja.

A támadó a válogatott Eb-selejtezős esélyeiről is beszélt. Marco Rossi csapata november 19-én Cardiffban, Wales ellen lép pályára sorsdöntő mérkőzésen. 

Walesben teljesen mindegy, hogy kinek a góljával nyerünk, csak győzzünk. Kizárólag ez lehet a cél, mindent ennek kell alárendelni.