A csapata hozzáállását dicsérte a Leicester edzője a rekordsiker után

Jamie Vardy, Leicester
Az angol válogatott támadó a hetedik gólját szerezte az idei szezonban
Vágólapra másolva!
Brendan Rodgers, a Leicester City vezetőedzője játékosai hozzáállását dicsérte, miután péntek este 9-0-ra győztek a Southampton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának nyitómérkőzésén.

A Leicester beállította a legnagyobb különbségű győzelem csúcsát a Premier League történetében, ezt eddig egyedül a Manchester United tartotta, amely 1995 márciusában házigazdaként ugyancsak 9-0-ra verte az Ipswich Townt. Érdekesség, hogy akkor Peter Schmeichel védte a győztes csapat kapuját, most pedig a fia, Kasper Schmeichel.
Egy másik rekordot meg is döntött pénteken a Leicester, ez volt ugyanis az angol élvonal 131 éves történetének legnagyobb különbségű idegenbeli sikere.

- nyilatkozta a lefújás után Brendan Rodgers, a győztes csapat vezetőedzője.
A Leicester City a szünetben már 5-0-ra vezetett, amihez hozzájárult, hogy a hazaiak közül a 12. percben Ryan Bertrandot egy durva szabálytalanság miatt kiállította a játékvezető. A jelentős előny ellenére a szakvezető az első félidő után azt mondta az öltözőben a játékosoknak, hogy a második felvonásban úgy futballozzanak, mintha gól nélküli döntetlen lenne az állás.
"Nagyon tehetségesek és rendkívül gyorsan tanulnak. Remek a mentalitásuk, napról napra fejlődni akarnak" - dicsérte futballistáit Rodgers.

Jamie Vardy három gólt szerzett a meccsen Forrás: premierleague.com

A hátvéd Ben Chilwell - aki gólt is szerzett pénteken - elmondta, hogy minden edzésen keményen dolgoznak és ösztönzik egymást, ez a sikerük titka. Hozzátette, bár minden ellenfelük azt várja, mikor hibáznak, ők szeretnének továbbra is az élmezőnyhöz tartozni, hiszen jelenleg a második helyen állnak.
Csapattársai közül a spanyol Ayozé Pérez és az angol válogatott Jamie Vardy is mesterhármast ért el a pénteki meccsen. Ilyen eddig csak egyszer fordult elő a Premier League-ben: 2003 májusában az Arsenal színeiben Jermaine Pennant és Robert Pires triplázott, szintén a Southampton ellen.