Vágólapra másolva!
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 12. fordulójában Szoboszlai Dominik kezdett a Red Bull Salzburgban a Rapid Wien elleni rangadón, és góllal bizonyított. A címvédő 3-2-re nyert nagy csatában, így sokat ért a magyar válogatott támadó találata.

A Kronen Zeitung című osztrák lap csütörtökön külön cikkben foglalkozott vele, hogy miért nem lépett a pályára az eddig bajnokikon és a BL-ben is rendre szerepet kapó magyar válogatott támadó. A cikk szerzője szerint Szoboszlai hozzáállásával vannak problémák, a "fejébe szállhatott, hogy az utóbbi hetekben-hónapokban számtalan átigazolási pletykában szerepelt, akár az Arsenal, az Inter vagy a Juventus kapcsán." Ezt a játékos a Nemzeti Sportnak adott interjúban cáfolta, elmondása szerint csak a rotáció miatt nem lépett pályára.

Szoboszlai Dominik góllal bizonyított Forrás: Red Bull Salzburg/Twitter

Szoboszlai vasárnap este a pályán bizonyította, hogy szó sem volt büntetésről a Napoli elleni BL-meccsen. A magyar válogatott futballista

kezdőként lépett pályára a Rapid Wien elleni rangadón – a 89. percben cserélte le az edzője –, és a 31. percben büntetőből szerzett vezetést.

A Red Bull Salzburg hiába vezetett 2-0-ra, a bécsi csapat egyenlíteni tudott. Pontot végül azonban nem szerzett, mert a 94. percben Zlatko Junuzovic eldöntötte a három pont sorsát.