Zártkapus büntetést kapott a bolgár fociválogatott

Bulgaria v England - UEFA Euro 2020 Qualifier  PLAYER Sports Sport venue Team sport STADIUM TEAM Football player CHAMPIONSHIP Soccer-specific stadium BALL GAME GRASS person soccer FIELD outdoor Qualifications Bulgaria v England Team of England Vasil Levsk
Többször is félbe kellett szakítani az Anglia elleni Eb-selejtezőt
Vágólapra másolva!
Bulgária zártkapus büntetést kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), miután szurkolói rasszista és antiszemita módon viselkedtek az angolok elleni, október 14-ei Eb-selejtezőn.

A szófiai találkozót először a vendégek 2-0-s vezetésekor, a 28. percben kellett félbeszakítani, mert a hazai drukkerek folyamatosan huhogtak, amikor az angolok színes bőrű játékosainál, köztük Tyrone Mingsnél és Raheem Sterlingnél volt a labda. A nézők egy része náci karlendítést mutatott be, mások UEFA-emblémás pólókat emeltek a magasba, de az európai szövetség mottójának számító "respect" (tisztelet) helyett "no respect" felirattal. A műsorközlő többször felszólította a közönséget a rasszista megnyilvánulások befejezésére, de a 43. percben ismét félbeszakították a játékot egy időre. A második szünetnél több tucat bolgár huligán távozott a lelátóról. Ezt követően be tudták fejezni a mérkőzést, amelyet az angolok 6-0-ra nyertek meg.

Többször is félbe kellett szakítani az Anglia elleni Eb-selejtezőt Forrás: NurPhoto/Hristo Rusev/NurPhoto/Hristo Rusev

A nagy közfelháborodást keltő selejtezőmérkőzés után lemondott a balkáni ország futballszövetségének elnöke, Boriszlav Mihajlov, majd a válogatott szövetségi kapitánya, Kraszimir Balakov is.

Az UEFA az ítélet keddi bejelentésekor közölte: a fegyelmi bizottság Bulgáriát két év próbaidőre bocsátotta, ha ebben az időszakban újabb hasonló incidens történik, újabb zártkapus mérkőzés lesz a büntetést.

A bolgár szövetség mellékbüntetésként 85 ezer eurós (28 millió forintos) bírságot is kapott.
A bolgár labdarúgó-válogatott legközelebb november 17-én lép pályára hazai környezetben, akkor a cseheket fogadja Eb-selejtezőn.