Őrült, tízgólos meccsen jutott tovább a Liverpool az Arsenal ellen

Liverpool
Őrült meccsen jutott tovább a Liverpool az Arsenal ellen
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő mérkőzést játszott egymással a Liverpool és az Arsenal az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében az Anfiled Roadon: 5-5-ös rendes játékidőt követően tizenegyesekkel végül a Liverpool jutott a legjobb nyolc közé.

Jürgen Klopp és Unai Emery is alaposan felforgatta keretét, több olyan játékos is szerepet kapott, akikre a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában nem igazán számítanak a menedzserek. A 6. percben Mustafi öngóljával a hazaiak kerültek előnybe, Torreire azonban egy kipattanó után gyorsan egyenlített - apró szépséghiba, hogy az uruguayi középpályás lesen volt, ám ebben a sorozatban nincs videóbíró, így a játékvezető megadta a találatot. Martinelli duplája után ráadásul a 36. percben már kényelmes előnyben érezhette magát az Arsenal, James Milner azonban egy könnyű síppal befújt büntetőből még a szünet előtt szépített.

Őrült meccsen jutott tovább a Liverpool az Arsenal ellen Forrás: AFP/Paul Ellis

A második félidőre sem lassítottak a csapatok, Maitland-Niles állította vissza a kétgólos vendégvezetést, az ex-Arsenalos Oxlade-Chamberlain és Origi találatai után viszont máris 4-4 állt az eredményjelzőn. Nem sokáig, Willock ugyanis egy távoli bombával ismét a londoniakat juttatta kedvezőbb helyzetbe. A slusszpoén azonban a Poolé volt, Origi a 94. percben ismét egyenlített, így a szabályok értelmében büntetőpárbajban dőlt el a továbbjutás. Amelyben mindössze egy hiba volt, az arsenálos Dani Ceballos rontott, így Jürgen Klopp csapata jutott tovább a negyeddöntőbe.

A Chelsea - Manchester United rangadón szintén nem a megszokott kezdőcsapatok futottak ki a pályára, és bár előzetesen talán Frank Lampard együttese számított esélyesnek, az első félidő a vendégeké volt, akik egy véleményes büntetővel Rashford révén megszerezték a vezetést. A második játékrész eleje egyértelműen a londoniaké volt, több komoly lehetőséget is kidolgoztak, de csak egyet tudtak gólra váltani, Batshuayi egyenlített. Sokáig nem örülhettek azonban a kékek, Rashford mesteri szabadrúgása ugyanis továbbjutást ért Solskjaer alakulatának.