Willi Orbánék hat gólt lőttek, a magyar válogatott védő megsérült - videó

fbl Horizontal, Willi Orbán, RB Leipzig
Leipzig's Hungarian defender Willi Orban scores past Wolfsburg's Austrian goalkeeper Pavao Pervan (L) during the German Cup (DFB Pokal) second round football match VfL Wolfsburg v RB Leipzig in Wolfsburg, northern Germany on October 30, 2019. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig könnyedén jutott tovább a Wolfsburg ellen (1-6) a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőbe jutásért rendezett szerdai mérkőzésen. A 26 esztendős magyar válogatott védőt már a 26. percben le kellett cserélni. A Borussia Dortmund nagy csatában jutott tovább, a Hertha BSC kiesett. 

A magyar válogatott kapus ezúttal pihenőt kapott, és nem volt ott a lipcsei csapat keretében. Ott volt viszont

Willi Orbán, aki nagy szerepet játszott a vendég együttes első góljában a 13. percben,

de végül nem róla, hanem a wolfsburgi Jeffrey Brumáról pattant a kapuba a labda.

Sajnos nem sokkal később Orbán bal térde megsérült, rövid ápolás után a csere mellett döntöttek, és Stefan Ilsanker állt be a helyére.

Az első félidőben már nem esett újabb gól,

viszont a második felvonásban beindult a lipcsei henger:

Marcel Sabitzer, Emil Forsberg, Konrad Laimer egyszer, illetve Timo Werner kétszer is betalált. A hazai csapat a végén még szépített, de a Leipzig így is hat gólt vágva, könnyedén jutott a következő körbe.

A Borussia Dortmund a 71. percben hátrányba került Thuram góljának köszönhetően a Mönchengladbach ellen, de Julian Brandt három perc alatt két gólt lőtt, és továblőtte a BVB-t.

A Hertha BSC a rendes játékidőben nem bírt a másodosztályú Dynamo Dresden együttesével, pedig a 86. percben előnybe került büntetőből – 2-1-re vezetett –, de a 90. percben egyenlített ugyancsak tizenegyesből a vendég csapat. A hosszabbítás 107. percében Luka Stor már a drezdaiakat jutatta előnyhöz, és sokáig úgy nézett ki, hogy ez marad a végeredmény.

A 123. percben azonban Jordan Torunarigha egyenlíteni tudott. A tizenegyeseknél ismét szerencséje volt a berlini klubnak, amely ha nem is könnyen, de továbbjutott.

Német Kupa, nyolcaddöntőbe jutásért
Kaiserslautern (III.)-Nürnberg (II.) 2-2 - tizenegyesek után 6-5
Verl (V.)-Kiel (II.) 1-1 - tizenegyesek után 8-7
Werder Bremen-Heidenheim (II.) 4-1
Wolfsburg-RB Leipzig 1-6
Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 2-1
Düsseldorf-Erzgebirge Aue (II.) 2-1
St. Pauli (II.)-Eintracht Frankfurt 1-2
Hertha-Dresden (II.) 3-3 (2-2) - tizenegyesek után 8-7