Vágólapra másolva!
Az ötszörös aranylabdás Lionel Messi visszatér az argentin válogatottba miután lejárt a három hónapos eltiltása, amit azért kapott, mert a nyári Copa América után élesen kritizálta a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetséget.

A Barcelona sztárja a dél-amerikai kontinenstornán a Brazília elleni elveszített elődöntő után kritizálta a bíráskodást, majd kiállították a bronzmérkőzésen, ami után azt mondta, hogy a CONMEBOL egy korrupt szervezet, és azt állította, a Copát kizárólag a brazilok nyerhetik meg. A meccs után nem vette át az érmet.

A szövetség először egy mérkőzésre tiltotta el Messit a piros lap miatt, a három hónapos eltiltást a nyilatkozat miatt kapta.

Most, hogy lejárt az eltiltás, Messi újra tagja az argentin válogatott keretének, amely november 15-én Brazíliával, három nappal később pedig Uruguay ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Messi visszatérésével Icardi hoppon maradt Forrás: AFP/Juan Mabromata

Érdekesség, hogy a keretből ezúttal is kimaradt Mauro Icardi, a Paris Saint-Germain sztárjátékosa, aki állítólag nagyon rossz viszonyt ápol Messivel.

A 26 éves Icardi már kétszer is gólkirály volt a Serie A-ban, de eddig mindössze csak nyolcszor szerepelt az argentin válogatottban. Állítólag ennek az a legfőbb oka, hogy Messi nem látja szívesen az öltözőben, ugyanis Icardi évekkel ezelőtt összejött az szintén argentin Maxi Lopez feleségével, márpedig csapattársak nem tesznek ilyet egymással.

Messi már többször is cáfolta, hogy köze lenne Icardi mellőzéséhez, de érdekes módon, ha az ötszörös aranylabdás a keret tagja, akkor valahogy Icardi meghívója mindig elkeveredik.

Az argentin válogatott kerete:
Kapusok: Agustin Marchesin (Porto), Juan Musso (Udinese), Emiliano Martinez (Arsenal), Esteban Andrada (Boca Juniors);
Hátvédek: Juan Foyth (Tottenham Hotspur), Renzo Saravia (Porto), Nicolas Otamendi (Manchester City), German Pezzella (Fiorentina), Marcos Rojo (Manchester United), Walter Kannemann (Gremio), Nicolas Tagliafico (Ajax), Nehuen Perez (Famalicao),
Középpályások: Guido Rodriguez (Club America), Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur), Leandro Paredes (Paris Saint-Germain), Nicolas Dominguez (Bologna/Velez Sarsfield), Rodrigo de Paul (Udinese), Marcos Acuna (Sporting CP), Roberto Pereyra (Watford), Lucas Ocampos (Sevilla),
Támadók: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Manchester City), Lucas Alario (Bayer Leverkusen), Lautaro Martinez (Inter), Paulo Dybala (Juventus)