Társoldalunk:

Sírva hagyta el a pályát a Tottenham horrorsérülést okozó focistája - videó

2019.11.03. 19:36

Az angol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának záró mérkőzésén a Tottenham Hotspur 1-1-es döntetlent játszott az Evertonnal a Goodison Parkban. A találkozó sajnos nem a futballról, hanem a videobíró alkalmatlanságáról, és a portugál André Gomes horrorsérüléséről marad emlékezetes.

A Spurs a 63. percben szerzett vezetést. Dele Alli kapott kiugratást, a kapu előterében megcsinált egy gyönyörű cselt, majd 13 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt.

Nem sokkal később az angol válogatott játékos egy Everton-szöglet után kézzel belekapott Yerry Mina fejesébe, Martin Atkinson játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest. Az eset után a fülére szóltak, hogy a videobíró vizsgálja az esetet, de hárompercnyi elemzés után a VAR-szobában úgy döntöttek, nem ért büntetőt Alli kezezése.

A mérkőzés hajrájájában egy tragédia miatt teljesen feledésbe merült Atkinson játékvezető bakija, ugyanis Szon Hung Min ütközött André Gomessel, a portugál játékos pedig annyira szerencsétlenül fogott talajt, hogy kilencven fokban elfordult a lába. Gomes sérülése annyira megviselte a Spurs a dél-koreai játékosát, hogy zokogott a pálya közepén, és láthatóan a hányingerrel küszködött – így talán azt sem fogta fel, hogy piros lapot kapott.

André Gomes sérülése után percekig állt a játék, így a meccs végén 10 perces hosszabbítás volt, a 97. percben pedig egy baloldali beadás után a török válogatott Cenk Tosun fejelt a kapu jobb oldalába.

Ezzel a döntetlennel az Everton három ponttal előzi meg a kiesőhelyen álló 18. Southamptont, a Tottenham pedig a 11. helyen áll a tabellán.