Vágólapra másolva!
Az NB I 11. fordulójában a tabella első három helyezettje nem tudott nyerni, de a bajnoki cím szempontjából nem változott semmi, csak annyi, hogy a vesztett pontokat tekintve vezető Ferencváros egy újabb fordulóval közelebb került az aranyéremhez. A forduló után Pakson megköszönték Tomiszlav Szivics munkáját, miközben a sokáig hullámvölgyben tengődő Honvéd az NB I legjobb formájában lévő csapata lett.

Csodagól Felcsúton

A 11. forduló a mindig pikáns Puskás Akadémia–Budapest Honvéd meccsel kezdődött. Felcsúton már a 6. percben vezetett a Honvéd Lanzafame góljával, majd Gyurcsó Ádám egyenlítésére Gazdag Dániel válaszolt egy három pontot érő, nagyon szép góllal. A Honvédot egyébként nem segíthette az eltiltott Giuseppe Sannino, őt Alessandro Recenti helyettesítette ezúttal.

Gazdag szépségdíjas gólja:

Sannino csapata az első hat fordulóban három pontot szerzett, azóta 13-at. A Honvéd már csak négy pontra van a Puskástól, és öt meccse veretlen, míg a felcsútiaknak hétmeccses veretlenségi sorozata ért véget.

„Szerencsére szép gól volt, nagyon örülök neki. Az Újpest ellen is örültem, amikor gólt szereztem, de

Úgyhogy azért ez tényleg jobb volt" – mondta a góljáról Gazdag Dániel.

„Gratulálok az ellenfélnek, ha semlegesként nézem, akkor jó mérkőzést láthattunk, ahol mindjárt a meccs elején egy hibával vezetéshez juttattuk az ellenfelet. Láttunk három gólt, szép gólokat, azonban úgy érzem, hogy Meissner fejese után tizenegyest kellett volna kapnunk. Lassan játszottunk előre, ahogy a súlypontváltásoknál is lassúak voltunk, így az ellenfél sétálva tudta ezeket levédekezni. Nagyon szép volt a Honvéd második gólja, azonban a védekezésben akkor is hibáztunk, bánt, hogy nem tudtunk azt hozni, amire képesek vagyunk" – mondta a Puskás edzője, Hornyák Zsolt.

A Fradi ellen sem roppant meg a Mezőkövesd

A forduló rangadóját ezúttal a Groupama Arénában játszották, ahol az Újpest elleni koreográfia miatt ezúttal zárva maradtak szektorok a Fradi-tábor helyén. A vesztett pontokat tekintve vezető Ferencváros, a szintén 22 pontos Mezőkövesdet fogadta. Az Európa-ligában a két CSZKA elleni meccs között játszó FTC hamar vezetést szerzett, az ukrán Ihnatenko első gólját szerezte a Fradiban. A második félidőben gyorsan egyenlített a Mezőkövesd, az 1-1 azt jelenti, hogy már 42 meccse veretlen hazai pályán a Ferencváros az NB I-ben.

Ihnatenko első Fradi-gólja:

Kuttor Attila csapata újabb nehéz meccset pipált ki, továbbra is a dobogón az ősz meglepetéscsapata.

„Azt gondolom, hogy egy nagyon értékes mérkőzést játszottunk, amely után

a pontszerzés a habot jelentette a tortán.

Aminek én ugyanis nagyon örülök, az a mutatott játék, és az a mentalitás, hozzáállás, amit bemutattunk egy, az Európa-ligában is vitézkedő csapat otthonában 1-0-s hátránynál. Le a kalappal az együttesem előtt, büszke vagyok a játékosaimra" – mondta Kuttor Attila.

A ferencvárosi Isael (b) és Pillár Róbert, a Mezőkövesd játékosa Forrás: MTI/Czagány Balázs

„Minden mérkőzés nehéz, főleg most, amilyen hosszú sorozatban vagyunk. Voltak lehetőségeink, az első félidőben jobban is kihasználhattuk volna a helyzeteinket, három-négy alkalmunk is lett volna a gólszerzésre. Megérdemli a Mezőkövesd, hogy a top háromban van, főleg a második félidőben nagyon szervezetten játszott. Gyorsan járattuk a labdát, a második félidőben már nem voltunk olyan aktívak. Szeretem az intenzív játékot, de ha heti két-három meccset játszik valaki, nem könnyű folyamatosan intenzívnek lenni. Az első félidőben befejezhettük volna ezt a mérkőzést. Most úgy alakult, hogy a Fehérvár is döntetlent játszott, így az első három csapat 23 ponttal áll, nagyon szoros a mostani bajnokság" – mondta Szergej Rebrov.

Megtorpant a Fehérvár

Nagy szerencséje volt a Ferencvárosnak és a Mezőkövesdnek is, hogy Zalaegerszegen nem tudott nyerni a MOL Fehérvár sem.

Bobál Gergely duplájával félidőben 2-0-ra vezetett a ZTE, de Nego és Hodzic egy perc alatt visszahozta a meccset. Marko Nikolic három cseréjéből kettő összehozta a gólt, amit mindenki győztesnek hitt a 83. percben, Futács találatánál mintha a bajnoki cím dőlt volna el, de a 93. percben jött a dráma, Lesjak egyenlített, így pedig hatalmas szívességet tett nemcsak a saját csapatának, de a Fradinak és a Kövesdnek is.

Bobál a hétközi kupameccsen is két gólt szerzett a Budaörs ellen, de érthetően jobban örült a bajnoki cím egyik esélyese ellen szerzett duplájának, ráadásul a ZTE az ezt megelőző két meccsen gólt sem tudott szerezni. A ZTE így is kiesőhelyen van, de pontszámban beérte a Paksot, míg a Fehérvár az elmúlt öt bajnokijából csak egyet tudott megnyerni.

„Nehéz egy ilyen mérkőzést értékelni. Az első félidő rendben volt, de a helyzeteinket jobban ki kell használnunk. A második félidőben a védelemben voltak gondjaink, de ennek ellenére óriásit küzdöttek a fiúk. Nincs szerencsénk az utóbbi időben a kiállításokkal sem, most is itt volt Nego vagy Hodzic esete, amikor szerintem jöhetett volna a második sárga lap. A védekezésünkön javítanunk kell, valamint a kontrák pontos lejátszásán is" – mondta Dr. Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője.

A ZTE egyenlítő gólja:

„Ez egy kiváló mérkőzés volt a szurkolók számára, gólok, helyzetek mindkét oldalon, de ez egy edzőnek nem annyira kellemes. Sok helyzetet alakítottunk ki az első félidőben is, de gólokat csak a másodikban sikerült szerezni.

A tapasztalat hiánya megérződött, és hiába játszottunk jól a Fradi ellen és most is, a múltkor nulla, de most is csak egy pontot szereztünk. Sok volt a hiba, a labdavesztés, és buta gólokat kaptunk. Gratulálok mindkét csapatnak" – tette hozzá Marko Nikolic.

Szivics: Ennyi volt

Tomiszlav Szivics hattyúdalát hozta a Debrecen-Paks meccs. Hiába tért vissza eltiltása után Böde Dániel, a csatár már 3-0-nál szerzett gólt, zsinórban harmadik meccsén kapott ki a Paks, ezt pedig nem nézték el a vezetők Szivicsnek.

Tomiszláv Szivics munkája véget ért Pakson Forrás: paksifc.hu

„Nehéz egy ilyen meccs után mit mondani. Egy olyan taktikát választottunk, hogy mi várunk a kontrákra, és stabilizáljuk a védelmünket. Huszonöt perc elteltével újra jött a már megszokott egyéni hiba, majd a büntető és még egy gól. A bekapott találatok megváltoztatták a játékunkat. A második játékrészben uraltunk a játékot, oldalt létszámfölényes helyzeteket alakítottunk ki. Tíz beadásból egy sikerült jól, mikor ilyen a forma, többet nem lehet kihozni az adott mérkőzésből. Érdekes a helyzetünk, hiszen egy jó alapozáson vagyunk túl, majd a Fradi elleni mérkőzésünk után minden megváltozott, azóta egy másik arcát mutatja a csapat. Nincs önbizalmunk, ezért jönnek az egyéni hibák, amikből rengeteg van. Sok mindent át kell gondolnunk, és javítani, amit lehet" – mondta Szivics, de

a vezetők nem gondolkodtak annyira sokat, mert vasárnap délben már közleményben tudatták, hogy elbúcsúztak Szivics mestertől.

„A Paksi FC vezetősége a vasárnapi nap folyamán felmentette Tomiszlav Szivics vezetőedzőt és Szabó István pályaedzőt a további munkavégzés alól. Az új vezetőedző személyéről a későbbiekben születik döntés, melyről szurkolóinkat hivatalos honlapunkon tájékoztatjuk elsőként" – sok köszönet nem járt a mesternek.

Szivics a harmadik edző, akit ebben az idényben menesztettek, a Diósgyőr Fernando Fernándezt, a Kisvárda Vasile Miriutát küldte el a bajnokság rajtja óta.

Hiába a Böde-gól:

Diósgyőri bravúr

Február óta nem látott bravúrt mutatott be a Diósgyőr azzal, hogy sorozatban két bajnoki meccset nyert meg. Feczkó Tamás még utolsó helyen kapta meg a csapatot, most már a 9. helyen áll. A DVTK stadionjába visszatértek a szurkolók is, akik a Kisvárda elleni sikernek örülhettek. A Kisvárda utolsó hét bajnokijából csak egy meccset tudott nyerni, pedig Miriutával remekül kezdett. Dajka Lászlóval eddig három bajnokin kétszer kikapott a Kisvárda.

„Nem szeretnék a végeredménnyel foglalkozni, pedig az a döntő. A mezőnyben teljesen egyenrangúak voltunk, nem volt benne a játékban a kétgólos vereség. A hazai csapat teljesen visszahúzódott, miután egy eladott labdából megszerezték a vezetést. Domináltunk, pedig át kellett alakítanunk a védelmet egy sérülés miatt. A végeredmény lehetett volna 2-2, 3-2 oda, vagy 3-2 ide. A mi oldalunkon befújták a büntetőt, a másik oldalon nem. Ha rajtam múlna, csak a szándékos kezezést büntetném, mert előfordul, hogy annak a játékosnak a kezéhez ér a labda, aki bedobja magát a labda útjába. Bízom benne, hogy hosszú távon kiegyenlíti a labdarúgás az ellenünk és a javunkra megítélt büntetők számát. A mutatott játék miatt nem tudom a játékosokat elmarasztalni, súlyos egyéni hibák döntötték el a találkozót" – mondta Dajka László.

Kapitális hiba után szerzett vezetést a DVTK:

Feczkó Tamás érthetően boldogabban nyilatkozott.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a célunk az volt, hogy az első negyedórában nyomás alá helyezzük az ellenfelet. Ez sikerült, megszereztük a vezetést is. Ezt követően átadtuk a területet, hogy legyen helyünk kontrázni, sajnos az első félidőben egyet sem sikerült végigvinni. A helyzetünkből adódóan minden győzelemnek súlya van, ezért túlságosan visszahúzódtunk. A második félidőben akkor kaptuk a gólt, amikor sérülés miatt cserélni szerettünk volna.

A győzelem értékét növeli, hogy egy jó csapatot sikerült legyőzni, a tabellán elfoglalt helyezés, és a ma látottak alapján egyaránt mondom ezt. A mérkőzés, különösen a második félidő jó reklámja volt a nemzeti bajnokságnak. Akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, hiszen kétszer is 1-1 méterről a kapufát találtuk el, és kifelé pattant a labda. De nem vagyunk telhetetlenek, ma a legfontosabb az volt, hogy visszatérjenek a szurkolók, megmutassuk az igazi arcunkat, ez sikerült" – mondta a DVTK trénere.

Edző nélkül nyert az Újpest

Súlyos hátfájdalmai miatt nem tudott a csapattal Kaposvárra utazni Nebojsa Vignjevics, de így is nyert az Újpest. Pedig az 5. percben a Rákóczi szerzett vezetést, de Zsótér bombájával egyenlített az Újpest, félidőben pedig már vezetett is.

A meccs nem volt sima, az Újpest másodedzője szerint Banai kapusnak is nagy szerepe volt a sikerben.

"Izgalmas, fordulatos mérkőzés volt, amely egy olyan góllal kezdődött, ami érzékenyen érintett minket. Ez szerencsére nem zavarta meg a játékosokat, akik elég nagy kedvvel játszottak. Az első félidőben fölénybe kerültünk, sikerült megfordítanunk a mérkőzést, de a helyzetkihasználásuk megint hagy kívánnivalót maga után. A kezünkben volt a meccs, amelyet le is zárhattunk volna, de ezt nem tettük meg. Hátul elég komoly hibákat vétettünk, ami eddig nem volt jellemző a csapatra. A meccs végén pedig örülnünk kellett a győzelemnek, hiszen Banai Dávid védett egy óriásit.

Zsótér bombagólja:

Szavazzon a forduló legszebb góljára:

Melyik volt az OTP Bank Liga 11. fordulójának legszebb gólja? - szavazás

Az OTP Bank Liga 11. fordulóját követően nem lehetett a szurkolóknak okuk a panaszra, a játékosok jó néhány szép góllal kápráztatták el a drukkereket. Gazdag Dániel egy györnyörű cselsorozat végén lőtt gólt, Zsótér Donát 22 méterről szépített Kaposvár ellen, Böde Dániel egy remek megelőzést követően csúsztatott debreceni kapuba, az újpesti Nwobodo alig pár centire az alapvonaltól lőtt gólt a Kaposvárnak, és Ihnatenko is egy jól eltalált kapáslövéssel szerzett vezetést a Fradinak a Mezőkövesd ellen.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd FC 1-2 (Gyurcsó 22., illetve Lanzafame 6., Gazdag 72.)
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 3-3 (Bobál G. 6., 25., Lesjak 93., illetve Nego 51., Hodzic 52., Futács 83.)
Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (Ihnatenko 9., illetve Zivzivadze 49.)
Debreceni VSC-Paksi FC 3-1 (Szécsi 28., Kusnyír 33., Kundrák 60., illetve Böde 81.)
Diósgyőri VTK-Kisvárda 3-1 (Sesztakov 3., Iszlai 62., 11-esből, Rui Pedro 92., 11-esből, illetve Bumba 50.)
Kaposvári Rákóczi FC-Újpest FC 2-3 (Balázs Zs. 5., Ádám M. 53., illetve Zsótér 27., Simon K. 43., Nwobodo 49.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista