Társoldalunk:

Világbajnok olasz legenda ül le Balotelliék kispadjára

2019.11.05. 17:01

Az olasz válogatott játékosaként 2006-ban világbajnokságot nyerő Fabio Grosso veszi át a menesztett Eugenio Corini helyét.

A tíz forduló után 7 ponttal a már kiesést jelentő 18. helyen álló lombard csapat utóbbi hat mérkőzésén egyetlen pontot szerzett, a Hellas Verona otthonában elszenvedett 2-1-es vereség után pedig el is küldték Corinit, akinek a helyét Fabio Grosso veszi át. 

A 41 éves Grosso a Juventus ificsapatánál (Primavera) kezdte edzői pályafutását, majd egy-egy szezont töltött az egyaránt másodosztályú Bari és a Hellas Verona kispadján. Utóbbi csapatot az előző idényben a Serie B 5., osztályozót jelentő helyére vezette, a csapat pedig ki is harcolta a feljutást, igaz, hogy már a horvát Ivan Juric irányításával.

Grosso a Perugiából került Palermóba, ahonnan a válogatottba is beverekedte magát, olyannyira, hogy tagja lett a 2006-os németországi világbajnokságot megnyerő csapatnak. Karrierje legemlékezetesebb mérkőzését is itt játszotta: a házigazda elleni elődöntő 119. percében 0-0-s állásnál mesteri gólt lőtt, az olaszok pedig végül 2-0-ra nyertek, majd a döntőt is megnyerték.