Társoldalunk:

Hosszabbított Marco Rossi felfedezettjével az NB I-es focicsapat

2019.11.05. 17:39

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Puskás Akadémia FC 2022 nyaráig szerződést hosszabbított saját nevelésű balhátvédjével, Nagy Zsolttal, akit hétfőn Marco Rossi behívott a magyar válogatott keretébe.

Nagy Zsolt a téli felkészülési időszak elején tért vissza a csákvári kölcsönjátékból Felcsútra, ahol két fél idény alatt 29 meccsen 14 gól fűződött a nevéhez. Érkezése után Radoki Jánosnál az élvonalban is alapembernek számított, akárcsak Komjáti András, illetve Hornyák Zsolt irányítása alatt, ahol egyetlen percet sem hiányzott.

Nagy Zsolt immár válogatott kerettagként hosszabbított szerződést a PAFC együttesévelForrás: pfla.hu

„Jobban nem is alakulhattak volna a dolgok. Most hosszabbítottam meg a szerződésemet, ami önmagában is remek dolog, ráadásul éppen most hirdette ki a keretet a szövetségi kapitány, így aztán dupla öröm ért. Rendkívül jó érzés volt, hogy aláírhattam; már nagyon hosszú ideje itt vagyok, így természetesen boldogan kanyarítottam oda a nevem a kontraktusra, amely így két évvel hosszabbodott meg. Az, hogy a klubnál úgy látják, jól teljesítek, még további lökést ad számomra. Ami a válogatott meghívót illeti, még most is eksztázisban vagyok, egyszerűen leírhatatlan érzés – remélem, Uruguay és Wales ellen is győztesen hagyjuk el a pályát. Bevallom férfiasan, amikor megtudtam, majdnem elsírtam magam, a feleségem nem is bírta ki örömkönnyek nélkül, amikor közöltem vele a jó hírt. Természetesen mind a szerződésem meghosszabbításában, mind a válogatott meghívóban nagy szerepe van a társaimnak is, hiszen ha a csapatnak jól megy, az pozitívan hat az én teljesítményemre is" – nyilatkozta a PAFC honlapjának a szerződés aláírása után Nagy Zsolt.

A 26 éves balhátvéd – aki 53 NB I-es mérkőzésen 4 gólt szerzett a PAFC színeiben – 2013. augusztus 19-én, a Videoton ellen debütált az élvonalban, első találatát 2015 decemberében az Újpest ellen szerezte, utoljára az elmúlt szezon zárómeccsén a Ferencváros kapuját vette be. Nagy Zsolt egyenletesen jó teljesítményére Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt, és behívta a válogatott Uruguay és Wales ellen készülő huszonnyolcas keretébe.