Társoldalunk:

Hivatalos: kettészakad a Liverpool a kupasorsolás miatt

2019.11.05. 18:14

A Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool hivatalos oldalán jelentette be, hogy december közepén két csapatot fog indítani két különböző, de egy időpontban esedékes kupakiírásban.

Jürgen Klopp csapata december 18-án játssza első mérkőzését a FIFA Klubvilágbajnokságon Katarban, ahová már napokkal korábban el kell utaznia a csapatnak, miközben december 17-én az Aston Villa ellen kell pályára lépniük a Ligakupában.

A Pool próbálta arrébb tetetni az utóbbi mérkőzést, sőt, még az is elhangzott, hogy amennyiben ez nem sikerül, úgy visszalépnek a sorozattól, erre azonban nem került sor. Ehelyett a BL-címvédő párhuzamosan két meccskeretet fog kialakítani a fenti időszakra.

A klubnál tisztában vannak vele, hogy "ez nem egy ideális forgatókönyv, de a kiírásra, a többi klubra és saját magunkra való tekintettel" nem dönthettek másként.

Hangsúlyozzák, hogy megpróbáltak a ligával (EFL, English Football League) közösen másik időpontot találni az Aston Villa elleni mérkőzésnek, de sem a Ligakupa kiírásában, sem a saját versenynaptárukban nem találtak megfelelő dátumot.