Wenger szerint dagi a Real Madrid 150 millió eurós sztárja

fbl Horizontal
Real Madrid's Belgian forward Eden Hazard smiles during the UEFA Champions League Group A football match between Real Madrid and Galatasaray at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on November 6, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Szezonbeli negyedik BL-meccséből harmadszor cserélték le Eden Hazard-t, akinek a tavalyinál látványosan gyengébb játékára Arsen Wenger megtalálta az egyszerű magyarázatot. 

A nyáron a Chelsea-től 150 millió eruóért szerződtetett belga klasszis egyelőre nem azt a formát mutatja, amivel kivívta a madridi szerződését. A szezonban eddig tíz mérkőzésen (6 bajnok, négy Bajnokok Ligája) lépett pályára, de ezek közül csupán négyet (három bajnoki, egy BL) játszott végig. A szerdai, Galatasaray elleni BL-meccsen a 68. percben hívta le a pályáról Zinedine Zidane.

Hazard eddig mutatott gyengébb formájának okára a szerdai meccset közvetítő brit tévécsatornánál (BeIn Sports) szakértőként közreműködő korábbi Arsenal-menedzser, Arsene Wenger keresett és talált magyarázatot.

Lehet, hogy igaza van Wengernek... Forrás: AFP/Gabriel Bouys

"Nem ismerem annyira jól, de szerintem nem az a fajta srác, akit agyonnyomnak az elvárások. Szerintem ez sokkal inkább fizikális okokra vezethető vissza. Ahogy az újságokban is olvasni lehetett, egyszerűen túlsúlyos. Ha azt akarod, hogy egy versenyló ne nyerjen meg egy futamot, elég, ha két kiló plusz terhet teszel az 500 kilós lóra" – hozta fel példaként, nem arra utalva persze, hogy Hazard féltonna súlyú lenne, inkább azt jelezve, hogy akár a legkisebb súlytöbblet is a teljesítmény rovására mehet.

"A sérülése óta (a belga a szezon első három spanyol bajnoki meccsét kihagyta - a szerk.) nem tudott megfelelő fizikai állapotba kerülni, és azt a magabiztosságot sem látom rajta, ami a Chelsea-nél jellemezte."

Eden Hazard az előző idényben a londoniak színeiben 16 gólt lőtt és 15 gólpasszt adott, most tíz mérkőzés után egy gól és három gólpassz a mérlege.