Társoldalunk:

Hazai pályán is pontot szerzett a Ferencváros a CSZKA Moszkva ellen

2019.11.07. 22:55

A Ferencváros csapata csütörtök este a CSZKA Moszkvát fogadta az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. A moszkvai bravúrgyőzelem után két héttel ezúttal gólnélküli döntetlent játszott a két csapat, újabb értékes pontot szerzett tehát a Fradi a csoportkörben.

Szergej Rebrov kénytelen volt változtatni a két hete Moszkvában győztes csapaton, ugyanis nem számíthatott Sigér Dávidra sérülés miatt.
A Ferencváros a Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Skvarka – Zubkov, Tokmac, Boli kezdővel állt fel, Lasha Dvali ezúttal kispadra sem ülhetett le sérülés miatt, így ezúttal is Botka Endre szerepelt a védelem közepén.

A Ferencváros kezdőcsapataFotó: Koncz Márton - Origo

Jól kezdett a Fradi, az első tíz percben sokkal többet volt a labda a magyar csapatnál, ezúttal is Tokmac tűnt a Fradi legveszélyesebb játékosának, az orosz védők nehezen követték őt és Franck Bolit is, de csak kisebb helyzeteket sikerült kialakítani.

A túloldalon a 17. percben rezdült a Fradi hálója, de hiába talált be a CSZKA Moszkva, Igor Divejev ellökte Lovrencsics Gergőt.

A folytatásban a macedón játékvezető, Aleksandar Stavrev is főszereplővé vált, nyolc perc alatt kapott sárgát a Fradi teljes középpályája, Ihnatenko, Skvarka, Haratin sorrendben, de a túloldalon Jaka Bijol és Nikola Vlasic is besárgult.

Zubkov akcióban az első félidőbenFotó: Koncz Márton - Origo

Mindkét csapat igyekezett támadni, de az utolsó átadásokba mindkét oldalon sok hiba csúszott. A félidő hajrájában Bijol lövése után kellett védenie Dibusz Dénesnek, majd az utolsó percekben a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Tokmac beadását Boli csúsztatta Igor Akinfejev kapuja mellé nem sokkal.

Boli nagy helyzetet hagyott ki az első félidő végénFotó: Koncz Márton - Origo

A második félidő elején füstbe burkolózott a Groupama Aréna az orosz drukkereknek köszönhetően, majd kis híján a vezetést is megszerezték az oroszok, Fjedor Csalov lépett ki és átbökte a labdát Dibusz fölött, de végül kapu mellé ment az orosz lövése.

A 62. percben a Ferencváros előtt adódott hatalmas lehetőség, egy szabadrúgás után háromszor is a kipattanót volt lehetőség kapura lőni, de Ihnatenko és Tokmac lövését is blokkolták, majd Miha Blazic került szembe Akinfejevvel, de a rutinos kapus már a földre vetődve, lábbal tudott védeni.

A 65. percben Dibusz ütött ellenfélhez egy labdát, majd a visszapassz után Arnor Sigurdsson lőtt kapu fölé nagy helyzetben.

Blazic hagyta ki a mérkőzés legnagyobb ziccerétFotó: Koncz Márton - Origo

A 73. percben Zubkov szabadrúgását védte érdekes mozdulattal, lábbal Akinfejev, majd egy védő takarította el a kipattanót. A 78. percben nagy orosz helyzet maradt ki, Dibusz szerencsére a helyén volt, védeni tudta Csalov erőtlenre sikeredett próbálkozását.

A túloldalon szinte azonnal Eldar Civic lódult meg, kisodródott helyzetből az orosz kapufa oldalát találta telibe.

Az utolsó tíz percre Rebrov beküldte Boli helyére a brazil Isaelt, majd nem sokkal utána jött Varga Roland is Skvarka helyére.

Az utolsó perceket még igyekezett megnyomni a Ferencváros, de ezúttal nem tartogatott drámai fordulatot a meccs hajrája. A hosszabbítás perceiben még Kirill Nababkin kapta meg a második sárgáját úgy, hogy ő csak a 81. percben állt be, maradt a 0-0, és az újabb értékes pontszerzés az Európa-liga csoportkörében.

A csoport másik meccsén az Espanyol hazai pályán 6-0-ra verte a 35. percben már kettős emberhátrányban focizó Ludogorecet. A két eredménynek köszönhetően az Espanyolt már biztos továbbjutóként fogadhatja a Ferencváros a következő körben.