Társoldalunk:

A városba sem engedik be a frankfurti drukkereket a liege-i El-meccs előtt

2019.11.07. 08:19

A csütörtök esti Standard Liége–Eintracht Frankfurt Európa-liga-mérkőzésen nem lesznek vendég szurkolók a stadionban, sőt még a belga városban sem.

A liége-i városi tanács pénteken 12 óráig minden Eintracht Frankfurt-szurkolónak megtiltotta, hogy belépjen a belga városba, így garantált, hogy a Bundesliga-csapat saját szurkolóinak támogatása nélkül lesz kénytelen pályára lépni, az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. 

"Nem teljesen érthető a szabályozás, ráadásul szerintünk kontraproduktív is – mondta a frankfurti szurkolók egyik vezetője, arra utalva, hogy a szabályozás meglehetősen nehezen betartható, ráadásul a szabályozás szembemenni látszik az Európai Unio szabad mozgást garantáló alapelvével is. – Konkrét indok nélkül, egy futballmeccsre hivatkozva korlátozni uniós állampolgárok szabad mozgását, és kitiltani embereket emiatt egy városból, mindenben szembe megy a közösségi joggal."

A frankfurti szurkolók nem szoktak spórolni az energiával, ha a csapatukról van szóForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A frankfurti szurkolók számára egyébként már ismerős lehet a helyzet. 2018 szeptemberében, ugyancsak az El csoportkörében Marseille-be nem tehették be a lábukat, de erről nem a német csapat egyébként meglehetősen szenvedélyes drukkerei tehettek: az OM zárt kapus büntetését töltötte, a biztonság kedvéért pedig gyorsan megtiltották, hogy frankfurti szurkolók lépjenek be a város területére. Az Eintracht fellebbezett, mondván, ők jóban vannak a marseille-iekkel, azaz nem kell rendbontástól tartani, ráadásul, amikor legutóbb, 2013 novemberében Franciaországban jártak, akkor is jól viselkedtek. 

Pedig 13 ezren mentek Bordeaux-ba, egy Girondins elleni meccsre: